biudzhet-ukrainy-maie-nestachu-u-500-mlrd-hryven-osoblyvyi-defitsyt-koshtiv-dlia-armii-minfin

Бюджет України має нестачу у 500 млрд гривень, особливий дефіцит коштів для армії – Мінфін

 • 15169 переглядiв

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що дефіцит бюджету України зріс до 500 млрд грн. Особливо не вистачає коштів для армії.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що станом на кінець липня дефіцит бюджету України зріс, зазначивши що загальна потреба досягає 12 млрд доларів. Пише УНН із посиланням на інтерв’ю РБК-Україна.

Деталі

Відповідаючи на питання з приводу підвищення податків та актуальний дефіцит бюджету в країні, зокрема коштів для ЗСУ, Сергій Марченко зазначив наступне:

Так, 5 млрд доларів було у травні, зараз це вже 6 млрд (мається на увазі дефіцит бюджету - ред.). Але ж нам ще треба перекрити потреби з урахуванням того, що ми перекидали кошти з грошового забезпечення військових на закупівлю озброєння на початку цього року. Через це загальна потреба складає 500 млрд гривень, що ми і передбачили у змінах до бюджету. Це орієнтовно 12 млрд доларів

 - повідомив Марченко.

За словами посадовця, військові "оперують, як правило, цифрами, які починаються з трильйонів".

Таким чином міністр фінансів України, на питання "чи це задовольняє відповідні військові органи?"  зауважив: 

Звичайно, ні

- коротко відповів Марченко.

Нагадаємо

Бюджетний дефіцит України цього року може перевищити 20%, але попри значний дефіцит, Україна сподівається покрити ці витрати завдяки регулярній фінансовій підтримці та високій ліквідності банків, а також додатковим ресурсам внутрішнього ринку. Про це заявив заступник голови Нацбанку Юрій Гелетій.

Популярні

Новини по темі

Глава МЗС Ізраїлю закликав виключити Туреччину з НАТО

 • 13198 переглядiв

Стубб: "Шлях до миру очевидний – росія має відступити"

 • 42062 переглядiв