bilyi-dim-zaperechuie-naiavnist-u-baidena-khvoroby-parkinsona

Білий дім заперечує наявність у Байдена хвороби Паркінсона

 • 14680 переглядiв

Білий дім відкинув занепокоєння щодо здоров'я президента Байдена, заявивши, що у нього немає хвороби Паркінсона, а регулярні обстеження не виявили жодних відхилень у його нервовій системі.

У Білому домі розвіяли побоювання щодо стану здоров'я президента США Джо Байдена. Прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що американський лідер не страждає на хворобу Паркінсона, яка може спричиняти скутість рухів і невиразну мову. Крім того, регулярні обстеження не виявили порушень у роботі нервової системи президента. Про це УНН повідомляє із посиланням на BBC.

Чи лікувався президент від хвороби Паркінсона? Ні. Чи лікується він від хвороби Паркінсона? Ні, не лікується. Чи приймає він ліки від хвороби Паркінсона? Ні"

- сказала прессекретар Білого дому під час брифінгу в понеділок.

Найбільше журналістів цікавили візити до Білого дому невролога і фахівця з хвороби Паркінсона Кевіна Каннарда.

За даними американських ЗМІ, із серпня минулого року до березня цього року Каннард  відвідував Білий дім вісім разів. В одній із зустрічей як відвідувача вказано лікаря американського президента Кевіна О'Коннора.

Карін Жан-П'єр відмовилася уточнювати, хто саме з фахівців відвідував Білий дім. "Ми не можемо назвати ім'я. Ні. Ні. Ні. Неважливо, як сильно ви на мене тиснете, неважливо, як ви на мене сердитеся, я не збираюся підтверджувати ім'я, неважливо, чи є воно в журналі", - скзаала вона.

"Твердо налаштований залишитися": Байден запевнив демократів запевнив, що не зніметься з виборів08.07.24, 19:44

За її словами, щорічні медичні обстеження, які проходив Байден протягом останніх трьох років, передбачали консультації невролога, і він не виявив жодних ознак хвороби Паркінсона, склерозу або інших порушень у роботі нервової системи.

В Білому домі також відкинули припущення про те, що союзники США по НАТО напередодні саміту у Вашингтоні виявляли занепокоєння з приводу стану Байдена. "Ми не отримуємо жодних подібних сигналів від наших союзників", - сказав журналістам на тому ж брифінгу представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Раніше повідомлялось, що у таборі республіканців запитують звіт про здоров'я президента США. Голова комітету з нагляду Палати представників вимагає, щоб дані про медичне обстеження Байдена були розшифровані. 

Популярні

Новини по темі

Спекотна погода, подекуди з грозами: прогноз на сьогодні

 • 17866 переглядiв

На місці розборів завалів у Києві виявили тіло хлопчика

 • 20457 переглядiв

На Дніпропетровщині вночі збили дві ракети

 • 21809 переглядiв