bilya-uzberezhzhya-zakhidnoyi-avstraliyi-znayshli-naybilshu-roslinu-na-zemli

Біля узбережжя Західної Австралії знайшли найбільшу рослину на Землі

 • 946607 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Біля узбережжя Західної Австралії, у затоці Шарк, вчені знайшли морську траву віком 4500 років, яка розрослася на 200 квадратних кілометрів підводного морського дна, що приблизно такої ж площі як 20 000 футбольних полів. Про це інформує УНН, посилаючись на The Guardian.

Деталі

Рослина, що має назву Posidonia australis, або волокнистий бур’ян, зазвичай зустрічається вздовж південного узбережжя Австралії. Коли вчені почали шукати генетичні відмінності у волокнистому бур'яні по всій затоці, виявили, що це не кілька екземплярів, а одна рослина.

"Ми подумали, що, до біса, тут відбувається? Ми були повністю спантеличені", — сказав доктор Мартін Брід, еколог з Університету Фліндерса.

За словами доктора Елізабет Сінклер, співавторки дослідження в Університеті Західної Австралії (UWA), оригінальні зразки, взяті з галявини морської трави, готові для генетичних зразків. Команда дослідників продовжить вивчати особливості цієї рослини, але вже зараз мають припущення, як вона вижила.

"Замість того, щоб отримати половину своїх генів від мами і половину від тата, вона (Posidonia australis - ред.) зберігає їх усі", - пояснила Сінклер і додала, що це надає рослині вбудовану генетичну різноманітність.

Як розповідають дослідники, Posidonia australis розрослася від одного колонізуючого саджанця, що схоже на те, як росте газон. Зараз ця рослина, додають вони, стала середовищем проживання для різних морських істот, зокрема черепах, дельфінів, дюгонів, крабів та риб.

Раніше

У Новій Зеландії вчені знайшли рідкісне дитинча акули-примари.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Нацраді Відновлення буде створено Банк Ідей

     • 153390 переглядiв

    В росії закрили доступ до сервісу графічного дизайну Canva

     • 77120 переглядiв

    Відсьогодні ПриватБанк скасував кредитні канікули

     • 148637 переглядiв

    У росії влаштували навчання ядерних сил

     • 124428 переглядiв