bilshe-sotni-aviatsiinykh-udariv-voroha-za-dobu-sytuatsiia-na-fronti

Більше сотні авіаційних ударів ворога за добу: ситуація на фронті

 • 39123 переглядiв

Генеральний штаб України повідомляє про 58 бойових зіткнень, 4 ракетних, 109 авіаційних ударів та 59 обстрілів з РСЗВ з боку противника за добу, в той час як українські війська відбили численні атаки та продовжують наступальні операції. Всі 87 ворожих безпілотників були знищені.

Протягом минулої доби відбулося 58 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 109 авіаційних ударів, здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ, повідомляє УНН.

Також, минулої доби російські окупанти завдали повітряного удару по Україні, застосувавши 87 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131". Всі ворожі дрони знищено. Крім того, цієї доби окупанти знову атакували нашу державу ударними БпЛА типу "Shahed-136/131". Інформація щодо наслідків наразі уточнюється.

На Лиманському напрямку окупанти наступальних (штурмових) дій не вели.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 10 атак противника поблизу Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, не полишає спроб оточити Авдіївку. Безуспішними були наступальні дії ворога в районах Степового, Авдіївки, Первомайського та південніше Новокалинового Донецької області. Тут українські захисники відбили 23 атаки.

На Мар’їнському напрямку противник вів штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито 9 атак.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії південніше Золотої Ниви та східніше Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог 8 разів безуспішно намагався відновити втрачене положення поблизу Роботиного Запорізької області.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку наші воїни надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили 11 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 4 артилерійських засоби, пункт управління та склад боєприпасів противника", - йдеться у зведенні Генштаба.

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ухилянта та трьох переправників затримали на Закарпатті

     • 36027 переглядiв

    Голова ВР і президент Латвії обговорили відбудову України

     • 42112 переглядiв