ukenru
bilshe-30-diplomatichnikh-predstavnitstv-pribuli-do-kiyeva-i-vidnovlyuyut-svoyu-robotu

Понад 30 дипломатичних представництв прибули до Києва і відновлюють свою роботу

 • 116300 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. З кожним днем все більше дипломатичних представництв іноземних країн повертаються до Києва та відновлюють свою роботу. Про це на брифінгу повідомив командир 22-ї окремої бригади з охорони дипломатичних представництва і консульських установ Віталій Стецик, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Все більше дипломатів прибувають до міста Києва і відновлюють свою роботу. На сьогодні до столиці повернулися вже більше 30 дипломатичних представництв. Зараз йде передача нашими військовослужбовцями об’єктів, що знаходилися під охороною, представникам дипломатичних місій", - йдеться в повыдомленні.

Деталі

Після початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, коли диппредставництва були вимушені евакуюватися в західні регіони або за кордон, 22-а окрема бригада Національної гвардії охороняла об’єкти дипломатичних представництв та консульських установ.

"З початком військової агресії ми переглянули згідно наших бойових розрахунків стратегію охорони та оборони об’єктів. Було організовано несення служби нарядів зі значним збільшенням сил та засобів, залученням мобільних груп швидкого реагування та техніки. Особовий склад, який залучається до несення служби, озброєний стрілецькою вогнепальною зброєю як ближнього так і дальнього ураження, а також протитанковими засобами для знешкодження бронетехніки", – говорить Стецик.

Також він запевнив, що військовослужбовці 22-ї окремої бригади надають надійну охорону і можна повертатися до Києва і розпочинати свою роботу в звичайному режимі.

Нагадаємо

В середині лютого більшість країн, дипломатичні представники яких перебувають в Україні, оголосили про евакуацію працівників посольств та їх сімей на територію Західної України чи за кордон. Зокрема, Сполучені Штати тимчасово передислокували дипломатичних співробітників до Львова.

Українські Національні Новини

Політика