ukenru
bilorus-u-vidpovid-na-sanktsiyi-zaboronila-vvezennya-tovariv-z-yes-ssha-ta-velikoyi-britaniyi

Білорусь у відповідь на санкції заборонила ввезення товарів з ЄС, США та Великої Британії

 • 20967 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Білорусь заборонила ввезення на територію країни низки товарів, що походять з держав, які застосовують санкції проти режиму Олександра Лукашенка. Про це УНН повідомляє з посиланням на МЗС Білорусі.

Цитата

"В якості відповідних заходів на незаконний зовнішній санкційний тиск, спрямований на підрив суверенітету Білорусі та погіршення добробуту білоруських громадян, з метою захисту національних інтересів уряд республіки Білорусь прийняв рішення про введення заборони ввезення на територію країни низки товарів, що походять з держав, які застосовують незаконні антибілоруські санкції", — говориться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що відповідна постанова буде підписана в найкоротші терміни.

Білоруський уряд планує вжити необхідних заходів для насичення внутрішнього ринку аналогічними товарами з дружніх країн.

Також будуть прийняті кроки щодо авіаперевізників з країн Європейського Союзу і Великої Британії у відповідь на санкції проти білоруської авіаційної галузі.

"Розширено списки осіб, чий в'їзд на територію республіки Білорусь і Союзної держави небажаний, з країн, які на системній основі дискримінують білоруських офіційних осіб, журналістів і представників громадських організацій", — наголошується в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що Білорусь продовжить реалізацію союзних програм і зміцнення економічної інтеграції з Російською Федерацією, а також вибудовування міцних торгово-економічних зв'язків з партнерами по ЄАЕС і з країнами "далекої дуги".

Доповнення

2 грудня Євросоюз прийняв п'ятий пакет санкцій проти Білорусі.

Уряд Великій Британії оголосив нові санкції, щоб "притягнути режим Лукашенка до відповідальності за порушення прав людини в Білорусі".

Також Міністерство фінансів США ввело новий пакет санкцій щодо Білорусі. Під обмеження зокрема потрапили син президента країни Олександра Лукашенка Дмитро, "президентський спортивний клуб" і Білоруська калійна компанія.

Українські Національні Новини

Політика