ukenru
bilorus-ta-rosiya-domovilisya-pro-tsini-na-naftu-i-gaz

Білорусь та Росія домовилися про ціни на нафту і газ

 • 15476 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Білорусь готова купувати російську нафту на основі світових котирувань. Про це заявив у неділю, 9 лютого, перший віце-прем'єр Білорусі Дмитро Крутой, передає "Белта", інформує УНН.

"Якщо говорити про домовленості щодо нафти, нафтового ринку, то російська сторона погодилася, що білоруські НПЗ будуть купувати нафту по домовленості з російськими нафтовими компаніями за цінами, які встановлюються на світовому ринку. Цього ж протягом всіх переговорів неодноразово вимагав наш президент (президент Білорусі Олександр Лукашенко - ред.), білоруська сторона", - сказав Крутой.

За його словами, "Білорусі не потрібно ніяких спеціальних ексклюзивних умов".

"Ми хочемо купувати нафту за світовими котируваннями і не гірше", - заявив Крутой.

Він запевнив, що президент Росії Володимир Путін погодився з цим підходом.

"Більш того, він пообіцяв, що російський уряд надасть всіляке сприяння в нашій роботі з російськими видобувними компаніями. Щоб поставки нафти на білоруські НПЗ були саме на таких умовах, про які я сказав вище", - сказав Крутой.

Крутой також повідомив, що ціна російського газу для Білорусії в 127 доларів за 1 тисячу кубометрів при поставках в березні-грудні 2020 року визначена як базовий варіант. Мінськ і Москва продовжать в найближчі тижні переговори з газових питань, при цьому можлива невелика корекція прийнятих рішень, заявив він.

"Профільні міністри спільно з Газпромом в найближчі тижні продовжать переговори. Можливо, станеться якась невелике коректування. Але в цілому я думаю, що тут домовленості досягнуті. Сторони готові до подальшого конструктивного спілкування на підставі тих розрахунків, які є на сьогоднішній день", - сказав Крутой.

Як повідомлялося раніше в УНН, "за дурнів нас тримають": Лукашенко розповів про причини енергетичного конфлікту Білорусі та РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу