bilia-berehiv-yaponii-rozbyvsia-viiskovyi-litak-ssha-shchonaimenshe-odna-liudyna-zahynula

Біля берегів Японії розбився військовий літак США, щонайменше одна людина загинула

 • 33706 переглядiв

Військовий літак США впав у море біля японського острова Якусіма під час тренувального польоту, внаслідок чого загинув щонайменше один з восьми членів екіпажу; стан двох інших з'ясовується.

Військовий літак США з вісьмома людьми на борту впав у море біля берегів Японії. Щонайменше один член екіпажу загинув, стан ще двох, яких витягнули з води, наразі з’ясовують. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Американські військові заявили, що нещасний випадок стався під час звичайної навчальної місії біля берегів острова Якусіма, приблизно за 1040 км на південний захід від столиці Токіо.

Стан екіпажу на цей час невідомий

йдеться в заяві Командування спеціальних операцій ВПС США.

Берегова охорона Японії повідомила, що приблизно в 3 км від берега було знайдено щось, схоже на уламки V-22 Osprey з поворотним гвинтом, і одну людину, яка пізніше була підтверджена загибеллю.

Речник місцевого уряду повідомив, що ще один літак Osprey, який, ймовірно, летів із розбитим літаком, без пригод приземлився в аеропорту острова в середу вдень.

Доповнення

Сполучені Штати мають понад 50 000 американських військових у Японії, багато з них на стратегічно важливих південно-західних островах Окінави, на тлі зростаючої військової активності Китаю навколо сусіднього Тайваню.

Аварія V-22 Osprey сталася близько 15:00 за місцевим часом. За словами свідків, борт наближався до аеродрому для екстреної посадки. Тоді у нього загорівся лівий двигун.

За даними американських військових, літак був частиною підрозділу, що базувався на Окінаві, який навчався перевозити та постачати сили спеціальних операцій.

Японія, яка також експлуатує літаки Osprey, заявила в середу, що попросила військових США розслідувати катастрофу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США розбився літак: знайшли тіла трьох людей

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Швидка ходьба захищає від діабету другого типу – дослідження

     • 30835 переглядiв

    Боррель пояснив присутність Лаврова на саміті ОБСЄ

     • 42294 переглядiв

    Литва закликає обмежити права Росії та Білорусі в Інтерполі

     • 39403 переглядiв

    Фінляндія закрила всі автотранспортні КПП на кордоні з Росією

     • 35405 переглядiв