bez-dopomohy-ssha-ye-velykyi-ryzyk-prohraty-viinu-yermak

Без допомоги США є великий ризик програти війну – Єрмак

 • 30206 переглядiв

Андрій Єрмак, голова Офісу Президента України, попередив, що затримка американської допомоги може поставити під загрозу позиції України у війні з росією, наголосивши на необхідності військової та прямої бюджетної підтримки.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив у вівторок, що відстрочення надання Києву американської допомоги є загрозою того, що Україна програє війну з росією. Про це повідомляє "Голос Америки", пише УНН.

Деталі

За словами Андрія Єрмака, у разі затримки з наданням допомоги виникне "великий ризик того, що ми залишимося в тому ж положенні, в якому зараз".

І, звичайно, це унеможливить продовження зусиль зі звільнення (українських територій – ред.) і створить великий ризик програти цю війну,

– заявив він.

Єрмак також наголосив, що крім військової, Україна потребує прямої бюджетної підтримки, без якої українцям буде складно виживати в умовах війни.

Доповнення

У вівторок, 5 грудня, стало відомо, що голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, міністр оборони Рустем Умєров та керівник ОП Андрій Єрмак прибули з візитом до США. Про це повідомили на сайті президента України

Тим часом президент Володимир Зеленський, який мав виступити 5 грудня по відеозв’язку на закритому брифінгу для американських сенаторів і поінформувати про стан війни в Україні й необхідність чергового пакету військової допомоги, скасував цей виступ.

Нагадаємо

У понеділок представники Білого дому заявили, що у США закінчуються кошти на допомогу Україні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 50 млрд євро для України під загрозою через суперечки в ЄС щодо бюджету - FT

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Без допомоги США є великий ризик програти війну – Єрмак

     • 30206 переглядiв