berbok-pidtrymala-pryiniattia-balkanskykh-derzhav-do-yevrosoiuzu

ЄС не може дозволити "сірих зон" в Європі: Бербок підтримала прийняття Балканських держав до Євросоюзу

 • 23700 переглядiв

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що приєднання Західних Балкан до ЄС посилить безпеку Європи перед обличчям російської агресії, підкресливши, що ЄС потребує швидкої єдності та дій.

Прийняття держав Західних Балкан до Євросоюзу стане важливим внеском у безпеку Європи через постійну агресивну політику рф. Про це заявила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок, повідомляє Deutsche Welle, передає УНН.

Деталі

Перед початком візиту до Словенії Бербок заявила, що через імперіалізм Росії в центрі Європи, ЄС не може дозволити собі залишати країни в "сірих зонах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівництво Європарламенту підтримує переговори про вступ України до ЄС – Кулеба

Країни Західних Балкан повністю відповідають нашому Європейському Союзу. Це не порожні слова, а в наших власних безпекових інтересах

- заявила Анналена Бербок

Вона також наголосила, що у сучасному світі країнам потрібна єдність Євросоюзу, який здатен діяти швидко та рішуче і разом з тим "залишиться якорем безпеки для всіх нас у Європі"

Доповнення

Очільниця МЗС Німеччини визнали, що деяким країнам необхідно завершити ряд реформ для вступу до Європейського Союзу.

Водночас ЄС має стримати своє слово і вжити наступних кроків у процесі розширення, як тільки будуть виконані всі умови

- додала міністр.

Довідково

До Євросоюзу хочуть вступити всі шість країн Західних Балкан, проте вони перебувають на різних етапах процесу. Деякі з країн чекають на вступ до ЄС уже кілька десятиліть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступ України до ЄС: Зеленський підписав указ про підготовку до переговорного процесу

Зокрема, переговори про вступ розпочато з Сербією, Північною Македонією, Чорногорією й Албанією. Боснія та Герцеговина отримала статус кандидата на вступ у грудні 2022 року. Республіка Косово, яка стала незалежною державою у 2008 році, проте досі не визнана кількома країнами-членами ЄС, також розглядається як "потенційний кандидат" на вступ до Євросоюзу.

Нагадаємо

Посли ЄС обговорюватимуть потенційне членство України в ЄС, починаючи з цього вівторка, а 14-15 грудня відбудеться саміт, на якому буде прийнято рішення.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вірменія не візьме участі у засіданні ОДКБ у москві

     • 23128 переглядiв

    Глобальні викиди CO2 досягають рекордного рівня – вчені

     • 24408 переглядiв