berbok-na-zustrichi-obsie-kudy-takozh-zaprosyly-lavrova-vymahala-vid-putina-zupynyty-viinu

Бербок на зустрічі ОБСЄ, куди також запросили лаврова, вимагала від путіна зупинити війну

 • 32036 переглядiв

На засіданні ОБСЄ міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала росію припинити війну в Україні та розкритикувала дії росії.

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок на засіданні ОБСЄ, де був присутній міністр закордонних справ росії сергій лавров, закликала зупинити війну, яку рф розв’язала в Україні. Про це повідомили Вild, пише УНН.

Зупиніть невимовні страждання, які ви приносите мільйонам людей... росія має дотримуватися основних принципів ОБСЄ, вивести свої війська і підтвердити свою прихильність до світу. Немає необхідності в переговорах і точно немає необхідності в поступках з боку України 

- сказала Бербок.

Деталі

На конференції Організації з безпеки та співробітництва в Європі яка сьогодні проходить у Скоп'є – столиці Північної Македонії Анна Бербок розкритикувала терористичні дії рф в Україні. Проте під час заяв лаврова у залі не було. Бербок зазначила, що глава російського МЗС з'являється в залі лише тоді, коли говорить сам, а не для того, щоб слухати інших.

Нагадаємо

Кілька країн, включаючи Україну та три країни Балтії, не беруть участі у зустрічі ОБСЄ через дозвіл на участь міністра закордонних справ росії сергія лаврова. 

Проте Верховний представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що міністру закордонних справ росії було дозволено на саміті ОБСЄ безпосередньо почути критику ЄС дій росії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В офісі Президента відреагували на допуск лаврова до засідання ОБСЄ

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Шторм у Криму: бойові дельфіни покинули чорноморський флот

     • 27183 переглядiв

    Шторм у Криму: пошкоджено найвідоміший пам'ятник Херсонеса

     • 32597 переглядiв