bebi-boks-vid-derzhavy-otrymaly-ponad-37-tysiach-ukrainskykh-rodyn

"Бебі-бокс" від держави отримали понад 37 тисяч українських родин

 • 34096 переглядiв

У 2023 році понад 37 000 українських родин отримали надані державою "бебі-бокси" з 90+ предметами першої необхідності для новонароджених. Найактивніше послугою скористались батьки у Києві та прилеглих регіонах.

Понад 37 тисяч українських сімей отримали "пакунок малюка" у 2023 році. Найбільше послугою скористались батьки зі столиці та столичного регіону. Про це повідомили у пресслужбі міністерства соціальної політики, передає УНН.

Цьогоріч "пакунок малюка" отримали 37 369 сімей. Із них 37 011 були надані одразу в пологових будинках, 378 — за місцем проживання.  Найбільше пакунків було видано в Києві та області (5764), а також у Львівському (2677), Дніпропетровському (2608),  Одеському (2478), Житомирському (2065) регіонах. 

– поділились статистичними даними в мінсоцполітики.

Деталі

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що досі не всі українські батьки знають, що при народженні немовля вони можуть отримати від держави "пакунок малюка". Так званий бебі-бокс видається безпосередньо в пологовому відділенні.

У набір входить понад 90 різних предметів та засобів для догляду за новонародженими. Вартість одного такого пакунку малюка становить 6778 грн.

Це набір перевірених та сертифікованих якісних найнеобхідніших речей для новонародженої дитини, усього – понад 90 предметів. Набір включає підгузки, пелюшки, ковдри, матрац, рушник, засоби гігієни, одяг, засоби для купання, манікюрні ножиці, іграшки тощо. Деякі речі знадобляться не лише в перші місяці життя дитини, а й протягом року. 

– розповіли у міністерстві.

Що саме входить до "пакунку малюка" —  в інфографіці нижче. 

Програма працює вже п’ять років і за цей час розмір допомоги збільшився майже двічі. Нині це коробка вагою майже в 16 кг.

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти обстріляли Нікополь, є загиблий та поранена

     • 27431 переглядiв

    Зеленський підписав законопроєкт про суддівську кар'єру

     • 27999 переглядiв

    Херсон частково знеструмлений після ворожої атаки - МВА

     • 28234 переглядiв

    рф запланувала чергову гібридну кампанію проти України

     • 31559 переглядiв