ukenru
bazhayu-bezpechnogo-polotu-bezos-zvernuvsya-do-svogo-konkurenta-brensona

Бажаю безпечного польоту: Безос звернувся до свого конкурента Бренсона

 • 17135 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Засновник компанії приватної аерокосмічної компанії Blue Origin Джефф Безос побажав удачі своєму конкуренту, генеральному директору Virgin Galactic Річарду Бренсону перед польотом в космос, передає УНН.

Цитата

“Бажаю вам і всій команді вдалого і безпечного польоту...”, — написав підприємець на своїй сторінці Instagram під фотографією усміхненого Бренсона.

Деталі

Бренсон, якому 18 липня минає 71 рік, увійшов до складу екіпажу з шести осіб - двох пілотів і чотирьох пасажирів, які збираються відправитися в космос на космоплані VSS Unity, його виведе на задану висоту корабель-носій VMS Eve. За даними Virgin Galactic, це стане 22-м польотом компанії і четвертим пілотованим, але першим, в якому в космос відправиться екіпаж у повному складі. За планом, люди в кораблі опиняться на кілька хвилин в невагомості, помилуються видами в круглих ілюмінаторах на корпусі корабля, а потім повернуться на Землю.

Virgin Galactic планує підняти свій корабель на висоту приблизно 88,5 км. Через це компанія Blue Origin, яка належить найбагатшому бізнесменові світу Джеффу Безосу, відмовилася вважати політ конкурента "космічним": як вказувала Blue Origin, Virgin Galactic в ході польоту не досягне так званої лінії Кармана на висоті 100 км над рівнем моря, яку приймають за умовну межу між атмосферою Землі та космосом. Але оцінки висоти, де починається космос, різняться.

Міжнародна авіаційна федерація вважає лінію Кармана в 100 км, а Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США вважає космосом простір вище приблизно 80 км над рівнем моря.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Jeff Bezos (@jeffbezos)

Доповнення

Blue Origin планує свій політ в космос з екіпажем на 20 липня, причому одним з пасажирів теж стане власник компанії - засновник і колишній гендиректор Amazon Джефф Безос. Компанію Безосу складе його брат, 82-річна льотчиця і переможець аукціону, який заплатив за квиток 28 млн доларів. Про рішення полетіти в космос Безос оголосив ще на початку червня, однак Бренсон має намір його випередити.

Українські Національні Новини

Новини Світу