ukenru
barbados-vidkriye-pershe-u-sviti-virtualne-posolstvo-u-metavsesviti

Барбадос відкриє перше у світі віртуальне посольство у метавсесвіті

 • 21169 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Карибський острів Барбадос уклав угоду з Decentraland, компанією, яка розміщує цифровий тривимірний світ, на розміщення першого віртуального диппредставництва у метавсесвіті. Про це пише УНН з посиланням на Sky News.

Деталі

Міністерство закордонних справ та зовнішньої торгівлі Барбадосу схвалило це рішення у серпні та планує відкрити віртуальне посольство у січні 2022 року.

Метавсесвіт - це концепція, вигадана в науково-фантастичному романі 1992 року "Сніговий збій" для опису, свого роду, тривимірної версії Інтернету у віртуальній реальності, в якій люди присутні, як аватари і переміщуються в цифровому уявленні реального світу.

Decentraland відкрив свій власний метавсесвіт у 2017 році, дозволяючи користувачам будувати свої сюжети, створювати онлайн-ігри, ігрові сервіси та багато іншого.

На цьому тижні CoinDesk повідомив, що Барбадос також планує відкрити віртуальні посольства з іншими провайдерами метавсесвіту, включаючи Somnium Space та SuperWorld.

Очікується, що цей крок підштовхне інші країни до створення віртуальних посольств, консульств та туристичних об'єктів.

З відкриттям посольства Барбадос стане першою країною у світі, яка визнає цифрову суверенну землю. Влада підкреслює, що нова дипустанова буде відповідати нормам міжнародного права, а також Віденській конвенції.

Додамо

Наприкінці жовтня засновник Facebook Марк Цукерберг оголосив про ребрендінг своєї компанії. Зміна її назви на Meta пов'язана з тим, що компанія будує метавсесвіт – віртуальний світ, що поєднує всі існуючі технології та пристрої. Таким чином компанія хоче показати, що вона є не лише соцмережею Facebook, а й розвиває інші проекти.

За лічені дні після цього американський гігант Microsoft також зробив перший крок до створення свого метавсесвіту.

Українські Національні Новини

Новини Світу