ukenru
bank-vtb-vidmovivsya-vid-deripaski-u-yakogo-ukrayina-zakupovuye-rosiyski-avtobusi

Банк "ВТБ" відмовився від Дерипаски, у якого Україна закуповує російські автобуси

 • 9755 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Другий за величиною банк Росії "ВТБ" припинив співпрацю з мільярдером Олегом Дерипаскою і його компаніями через санкції США, передає УНН з посиланням на CNBC.

"Звичайно, ми не даємо йому ніяких нових грошей, у нас з ним немає ніяких операцій", - сказав президент Банку "ВТБ" Андрій Костін, запевнивши, що банк не буде працювати з бізнесменом до зняття санкцій.

Нагадаємо, на початку квітня Мінфін США ввів санкції щодо російських бізнесменів, компаній, чиновників і топ-менеджерів держкорпорацій. У список, зокрема, увійшли сам Дерипаска, "Русал", En + та інші структури бізнесмена.

Санкції США змусили Дерипаску виконати низку умов, зокрема покинути раду директорів En + Group і анонсувати вихід зі складу ради директорів компанії "Русал".

Україна теж ввела свої санкції проти Дерипаски, включивши його компанію ТОВ "Павловський автобусний завод" до списку санкцій РНБО, схваленого Президентом України. Однак, на відміну від санкцій США, санкції України виявилися менш ефективними.

Автобуси ПАЗ, як і раніше, продаються в Україні, а закуповують їх в більшості випадків комунальні підприємства за бюджетні гроші. Одним з постачальників російських автобусів є група компаній "АІС", пов'язана з народним депутатом Дмитром Святашем і його партнером Василем Поляковим.

У СБУ пообіцяли розібратися з цією ситуацією. У той же час комунальні підприємства розповіли, як їм вдається обходити санкції Ради нацбезпеки України.

Українські Національні Новини

Новини Світу