bakhmut-perebuvaye-u-napivotochenni-tsim-ne-mozhna-ne-skoristatisya-sirskiy

“Бахмут перебуває у напівоточенні - цим не можна не скористатися” - Сирський

 • 364591 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Попри переваги армії рф на напрмяку і запеклі бої, ЗСУ просуваються щодня на відстань від 0,5 до 1 км і наразі створено всі передумови, щоб повернути Бахмут, повідомив в інтервю ВВС командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, інформує УНН.

Цитата

"На цей час створені всі умови для того, щоб нам повернути це місто, але з меншими у десятки разів втратами. Тому, що взагалі розташування російських військ на даний час нагадує такий лук, який сконцентрований в Бахмуті. І вони перебувають у такому напівоточенні. Ну, цим просто не можна не скористатися", - зазначив Сирський.

Деталі

За словами генерал-полковника, наразі на Бахмутському напрямку ЗСУ проводять оборонну операцію, на тлі якої йдуть наступальні дії на кількох напрямках навколо міста.

"Виходить, що на низці напрямків, починаючи від Куп'янська до Лиману, ми ведемо оборонні дії. Також ми ведемо оборонні дії навколо Бахмуту. Втім, на цей час ми перейшли до активних наступальних дій з метою покращення тактичного положення і охоплення Бахмута з флангів. Таким чином створення умов для взяття його в оточення", - пояснив Сирський.

Він зауважив, що наразі навколо Бахмута, та на Лиманському напрямку, зосереджені основні сили російської армії. Вся територія підготовлена в інженерному плані, є багато опорних пунктів. Тому всі просування ЗСУ ідуть не так швидко, як хотілося. Крім того, підкреслив Сирський, російські війська мають перевагу в кількісному складі й особливо в артилерії. А головне - значну перевагу в можливості забезпечення боєприпасами.

За його словами, детальне планування кожного дня запобігає втратам особового складу. Це не робиться абияк, кожна операція дуже продумана. ЗСУ досягає успіху шляхом застосування маневру, ударами у фланг, обходом, охопленням і виходом в тил.

"Тому ми здатні досягати успіху. І зараз ми рухаємося вперед. Кожного дня ми просуваємося вперед на відстань від 0,5 до 1 км. Для нас це дуже важливо, тому що наші військовослужбовці відчувають, скажімо так, жагу перемоги. Вони розуміють, що вони рухаються вперед, попри те, що вони рухаються постійно з боями", - розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ 

"Це принципова справа, справа честі. Ми втратили багато наших побратимів, багато наших військовослужбовців, коли ми обороняли Бахмут. Ми знаємо, я знаю, яке це було дійсно чудове місто. Це було квітуче місто. А зараз це просто мертве місто, це руїни майже суцільні. І тому ми просто зобов'язані його повернути", - додав він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони вибили росіян з позицій біля Оріхово-Василівки під Бахмутом - речник Генштабу

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі