baiden-zaiavyv-shcho-ne-vyide-z-perehoniv-i-ne-potrebuie-kohnityvnoho-testu

Байден заявив, що не вийде з перегонів і не потребує когнітивного тесту

 • 20579 переглядiв

Байден обіцяє залишитися в президентських перегонах, незважаючи на заклики деяких демократів вийти з них після невдалого виступу на дебатах, відкидаючи твердження про його гостроту розуму і наполягаючи на тому, що він може перемогти Трампа.

Президент США Джо Байден у п'ятницю "боровся за придушення повстання" серед деяких демократів, які змушували його відмовитися від кампанії з переобрання після поганих результатів на дебатах, пообіцявши, що "залишається в перегонах", заявивши, що не проходив когнітивний тест, і "ніхто не казав, що це потрібно", і визнавши, що не може назвати дебати минулого тижня своїм найкращим виступом, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У палкій промові перед прихильниками у Вісконсині та в інтерв’ю ABC News Байден стверджував, що він є найкращим кандидатом від Демократичної партії, щоб перешкодити республіканцю Дональду Трампу повернутися у Білий дім на виборах 5 листопада.

Невдалий виступ Байдена під час його дебатів із Трампом 27 червня викликав серйозне занепокоєння серед деяких демократів щодо гостроти його розуму та витривалості у віці 81 року. У партії розгорнувся рух, щоб переконати його піти у відставку, а критики попереджають, що йому загрожує майже певна поразка, і він може потягнути за собою інших демократів. Очікується, що демократи Палати представників і група сенаторів зберуться з приводу цього, коли повернуться до Вашингтона наступного тижня, пише видання.

Деякі опитування громадської думки показали, що Трамп збільшує перевагу після дебатів, а опитування Reuters/Ipsos показало, що кожен третій демократ хоче, щоб Байден вийшов з перегонів.

У п'ятницю Байден відхилив такі заклики.

"Минулого тижня у нас були невеликі дебати. Не можу сказати, що це був мій найкращий виступ. Але з тих пір було багато спекуляцій. Що робитиме Джо? Чи залишиться він у перегонах? Чи вибуде він? – сказав Байден. - Ну моя відповідь: я балотуюся і знову переможу".

Байден, як вказано, використав 22-хвилинне інтерв’ю ABC News, щоб знову стверджувати, що у нього просто був поганий вечір на дебатах, але в іншому все гаразд.

Під час наполегливих запитань інтерв’юера ABC Байден відкинув опитування, які показали, що він відстає від Трампа, і сказав, що інші опитування показують йому кращу позицію.

Відповідаючи на запитання, чи проходив він спеціальний когнітивний тест для неврологічного обстеження, Байден відповів, що його не проходив, і "ніхто не казав, що це потрібно". За його словами, суворості Білого дому достатньо. Під час останнього медичного огляду 28 лютого він був визнаний придатним до служби, пише видання.

Байден додав, що він є найкращим кандидатом, щоб протистояти Трампу, і що тільки "Всемогутній Господь" може витіснити його з перегонів.

Байден каже, що зняв би свою кандидатуру з виборів, якби "Всемогутній Господь" наказав йому це зробити06.07.24, 07:13

Останні спроби Байдена переконати демократів підтримувати його були відкинуті деякими, хоча він, здавалося, був налаштований боротися далі.

Сенатор Марк Ворнер, шанований поміркований демократ, запрошує сенаторів-демократів на зустріч у понеділок, щоб обговорити кампанію Байдена, повідомило Reuters джерело. The Washington Post повідомила, що Ворнер намагався попросити групу змусити Байдена вийти з перегонів.

Байден сказав журналістам, що він спілкувався щонайменше з 20 законодавцями і що вони казали йому залишитися. Відповідаючи на запитання про те, як Ворнер закликав його піти, Байден сказав: "Ну, Марк Ворнер, наскільки я розумію, єдиний, хто це розглядає".

На мітингу Байден сказав, що він вдячний за підтримку свого віце-президента Камали Гарріс, яка стала найкращим вибором для його заміни, якщо він залишить посаду прапороносця Демократичної партії.

У своїх виступах у п’ятницю Байден піддав критиці інтелект Трампа та назвав його брехуном, виступивши з різкими нападками, яких не було, коли він виступав на сцені дебатів в Атланті.

Але він мав різкіші слова для тих у його партії, які сумніваються в його здатності привести їх до перемоги 5 листопада.

"Вони намагаються виштовхнути мене з перегонів. Що ж, дозвольте мені сказати це якомога чіткіше: я залишаюся в перегонах! Я переможу Дональда Трампа. Я переможу його знову в 2020 році", - сказав Байден, неправильно вказавши рік. Він продовжив, сказавши: "І, до речі, ми збираємося зробити це знову в 2024 році".

Кілька донорів і бізнес-лідерів голосно висловлюють своє невдоволення кандидатурою Байдена, припиняючи фінансування або розглядаючи можливі альтернативи серед демократів. Навіть деякі з найближчих політичних соратників Байдена, включаючи колишнього спікера Ненсі Пелосі, підняли питання щодо його здоров'я, пише видання.

Бізнесмени та спонсори демократів закликали Байдена вийти з президентської гонки - WP05.07.24, 20:11

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни з ранку вбили на Херсонщині вже трьох людей

     • 31693 переглядiв