bahato-taiemnyts-shchodo-tomasa-kruksa-veshtavsia-i-potrapliav-u-pole-zoru-snaiperiv-shche-za-hodynu-do-strilby-u-bik-trampa

Багато таємниць щодо Томаса Крукса: вештався і потрапляв у поле зору снайперів ще за годину до стрільби у бік Трампа

 • 11108 переглядiв

Снайпери помітили Томаса Крукса з далекоміром біля місця мітингу Трампа за годину до стрілянини. Секретна служба втратила його з поля зору, що призвело до спроби вбивства експрезидента.

Томас Крукс крокував біля виставкового комплексу під час відкриття мітингу Дональда Трампа, а також потрапляв у поле зору правоохоронців, як підозрюваний, ще за годину до стрільби у бік експрезидента. Пише УНН із посиланням на ВВС та CBS.

Деталі

Невдалий убивця Дональда Трампа, Томас Крукс, був відзначений співробітниками спецслужб як підозріла особа ще за годину до стрілянини - але потім його загубили в натовпі. Наразі відомо, що Томас Крукс вештався поруч зі складом за межами фермерської виставки "Батлер", ще коли натовп тільки збирався на один з найважливіших мітингів колишнього президента Дональда Трампа на свіжому повітрі.

ЗМІ наводять звіт про спробу вбивства президента США, який базується на інтерв’ю з більш ніж двома десятками людей, включаючи співробітників правоохоронних органів, однокласників Крукса та свідків, які були присутні на мітингу, а також на публічних документах і новинах.

"Він був відзначений як підозріла особа, тому що в нього був далекомір, а також рюкзак. І це було більш ніж за годину до того, як сталася стрілянина. Логічно було б припустити, що протягом цієї години не можна було втрачати його з поля зору - розповів телеканалу Fox News після брифінгу сенатор Джон Баррассо.

Байден у виступі перед темношкірими виборцями пов'язав напад Трампа з расовим насильством17.07.24, 17:09

Учасник розслідування замаху розповів CBS на умовах анонімності, що снайпер із місцевих правоохоронних органів, який разом із колегами допомагав Секретній службі охороняти Трампа на мітингу в Пенсільванії, зафіксував Крукса, який дивився в далекомір, і негайно повідомив про це по радіо на командний пункт.

За іншими відомостями, Крукса помітили на даху, звідки він стріляв, ще за 20 хвилин до того, як він відкрив вогонь.

Довідково

Крукс вистрілив із рушниці приблизно о 18:10, повідомив фотограф Reuters на мітингу. Трамп здригнувся й торкнувся правого вуха. Агенти Секретної служби схопили колишнього президента, а деякі прихильники сховалися в укриття. Куля влучила в гідравлічну лінію навантажувача, який тримав колонки з правого боку сцени. Рідина бризнула на натовп, і рука навантажувача впала. З лівого боку пролунали крики, коли глядач отримав смертельне поранення.

Крукса вбили снайпери Секретної служби за 26 секунд після того, як він вистрілив у Трампа.

Сенатори-республіканців заявили, що вражені тим фактом, що Секретна служба, виявивши в натовпі вкрай підозрілу людину, тим не менш не заборонила Трампу піднятися на трибуну.

Байден розповів, що може змусити його вийти з президентських перегонів17.07.24, 12:39

Також сенатори-однопартійці Трампа вкрай незадоволені кількістю інформації, яку вони отримують про розслідування замаху.

Лунають вимаги щодо відставки директорки Секретної служби Кімберлі Чітл.

Нагадаємо

Після спроби вбивства Дональда Трампа на мітингу в Пенсильванії громадськості не надано деталей про його поранення та лікування. Кампанія Трампа відмовляється обговорювати стан його здоров'я та оприлюднювати медичні записи.

Директорка Секретної служби Кімберлі Чітл узяла на себе відповідальність за інцидент замаху на колишнього президента Трампа, але відмовилася йти у відставку, незважаючи на заклики лідера більшості членів Палати представників.

Популярні

Новини по темі

На Дніпропетровщині збито ворожий дрон-розвідник

 • 45079 переглядiв

Вибух пролунав у передмісті Дніпра

 • 104372 переглядiв