ukenru
avstriya-posilyuye-pravila-vyizdu-v-krayinu-dlya-nevaktsinovanikh-cherez-shtam-omicron

Австрія посилює правила в'їзду в країну для невакцинованих через штам Omicron

 • 20430 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Влада Австрії вводить додаткові обмеження на в'їзд в країну для невакцинованих, щоб уповільнити поширення штаму Omicron. Про це пише УНН з посиланням на DW.

Деталі

Відзначається, що Міністерство охорони здоров'я у Відні в п'ятницю, 17 грудня, повідомило, що з 20 грудня від в'їжджаючих вимагатимуть документи, що підтверджують наявність триразового щеплення від коронавірусу, або довідку про перенесене за останній рік захворювання ковідом. Тим, хто не зробив третє, бустерне щеплення, доведеться пред'явити негативний ПЛР-тест або негайно відправитися на карантин.

Це правило не торкнеться вагітних і громадян, яким щеплення від коронавірусу протипоказано з медичних причин. У той же час для тих, хто регулярно перетинає австрійський кордон в робочих цілях, зберігається правило 3G, згідно з яким для в'їзду дозволено пред'явити негативний тест на коронавірус.

Доповнення

Перша людина, інфікована штамом B. 1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, мова йде про громадянина ПАР.

Всесвітня організація охорони здоров'я 26 листопада назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант "як такий, що викликає занепокоєння".

Новий штам вже був виявлений в 77 країнах. Багато з них почали обмежувати або забороняти поїздки з країн Півдня Африки, щоб приборкати поширення нового варіанту коронавірусу.

Українські Національні Новини

Новини Світу