ukenru
avstraliiskyi-kanal-pokazav-film-pro-armiiu-rf-na-viini-proty-ukrainy-u-posolstvi-vidreahuvaly

Австралійський канал показав фільм про армію рф на війні проти України: у посольстві відреагували

 • 41565 переглядiв

Посол України в Австралії вимагатиме зустрічі з керівництвом австралійської мовної корпорації у зв'язку з виходом в ефір проросійського документального фільму, що повторює кремлівську пропаганду про війну в Україні.

Посол України в Австралії Василь Мірошниченко проситиме зустрічі з керівництвом австралійської мовної корпорації ABC через, те що в ефірі передачі Four Corners показали документальний фільм "Війна України. Зворотній бік" журналіста Шона Лангана, у якому йдеться про російських окупантів на війні проти України. Про це УНН повідомляє з посиланням на посольство України в Австралії. 

"Програма, яка вийшла на  Four Corners  "Війна України: зворотний бік" була журналістським еквівалентом миски блювоти. Вона безперечно повторювала і транслювала незліченну кількість кричущої брехні, історичних спотворень, расистських претензій і пропагандистських оповідань, що виходять із кремля. Причому це повністю служило інтересам російського диктатора путіна", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що програма звела  до мінімуму і очорнила загибель тисяч невинних українських чоловіків, жінок та дітей, убитих російськими солдатами внаслідок незаконного та жорстокого вторгнення, рішуче засудженого Австралією та більшістю країн у резолюції ГА ООН у березні 2022 року.

"Австралійській мовній корпорації має бути соромно, що вона виставила таке повне сміття в ефір. Через міністра зв'язку попрошу зустрітися з керуючим директором ABC та виконавчим продюсером Four Corners, щоб зрозуміти, який процес призвів до випуску цієї пропутінської та пропагандистської пропаганди національною мовною компанією Австралії. Поділюсь з ними фактами, які програма повністю ігнорувала", - повідомив Мірошниченко. 

Своєю чергою телеканал ABC стверджує, що фільм  "Війна в Україні: Інша сторона" — складний, але "законний документальний фільм, знятий авторитетним журналістом Шоном Ланганом і вперше показаний минулого місяця на британському ITV, який пропонує рідкісне уявлення про життя російських солдатів під час війни". 

На думку телеканалу, цей фільм доповнює їхнє  розуміння трагічного конфлікту та показує весь жахливий вплив війни. 

"ABC зустрінеться з послом України, щоб обговорити його стурбованість", - йдеться в заяві.

Австралійська Федерація Українських Організацій  приєдналася до посла України в Австралії Василя Мірошниченка у рішучому засудженні рішення ABC випустити документальний фільм Шона Лангана "Війна України – інша сторона". 

"У серії незаперечних інтерв'ю глядачі бачать, як кінорежисери …тиснуть руку, обіймають і посміхаються поряд із російськими солдатами та слухають грубу брехню, ненависть та геноцидні наміри щодо українців", - йдеться в заяві

Доповнення

Ще 19 лютого на британському телеканалі ITV1 вийшов документальний фільм журналіста Шона Лангана "The Other Side" ("Інший бік"). Автор тричі відвідав окопи російських військових, які вдерлися на українську територію й провів з ними деякий час під Авдіївкою. У фільмі він надав слово окупантам.

31.12.23, 16:30 • [views_0]

Анна Мурашко

Суспільство