ukenru
avdiivskyi-koksokhim-rozbytyi-vshchent-yoho-treba-vidbudovuvaty-nanovo-holova-mva

Авдіївський коксохім розбитий вщент, його треба відбудовувати наново - голова МВА

 • 29240 переглядiв

За словами голови Авдіївської МВА Віталія Барабаша, Авдіївський коксохімічний завод розбитий вщент. 1223 людини залишаються в Авдіївці під обстрілами російських військ.

Авдіївський коксохімічний завод уже неможливо відновити, він розбитий вщент, його треба відбудовувати наново, заявив у вівторок в ефірі телемарафону керівник Авдіївської МВА Віталій Барабаш, пише УНН.

На коксохімі немає цивільного населення, усіх вдалося евакуювати, у тому числі і просто містян, які там переховувались з початку повномасштабної війни. (...) Керівництво Метінвесту зробило заяву, що завод вже неможливо відновити, його, якщо після перемоги буде ухвалено рішення, то його треба відбудовувати наново - це так, це дійсно. (...) Якщо, звичано, заїдеш всередину, то видно, що він розбитий вщент. (...) Коксохім дійсно було підприємством містоутворюючим,.. до 70% бюджету складалося саме від заводу

- розповів Барабаш.

З Авдіївського коксохіму евакуювали 12 людей, які там ховались від обстрілів з початку повномасштабної війни09.12.23, 19:57 • [views_0]

Деталі

При цьому, з його слів, в Авдіївці залишаються 1223 людини.

"Станом на сьогодні, на ранок, ми маємо, на жаль, 1223 людини", - зазначив він.

Нагадаємо

Російські війська обстріляли три населених пункти в Донецькій області, включаючи Авдіївку та Курахове, використовуючи авіацію, "Гради" та артилерію; один житловий будинок було пошкоджено, але про жертви не повідомлялося.