ukenru
avakov-u-venediktovoyi-mvs-ta-natspolitsiya-ne-prikhovuyut-fakti-porushen-prav-lyudini-pravookhorontsyami

Аваков у Венедіктової: МВС та Нацполіція не приховують факти порушень прав людини правоохоронцями

 • 13776 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Міністерство внутрішніх справ та Нацполіція не приховують факти порушень прав людини правоохоронцями, а "реагують відповідно до закону". Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час координаційної наради правоохоронних органів щодо припинення випадків злочинів з боку правоохоронців та випадків катувань. Нарада відбулась під головуванням генерального прокурора Ірини Венедіктової, передає УНН із посиланням на пресслужбу МВС.

"Сьогодні одним із найрезонансніших є ганебний випадок в Кагарлицькому відділі поліції. Окремими політиками та у медіа, на жаль, проводяться паралелі з подіями у Врадіївці у 2013 році. За характером подія майже ідентична. Проте, принциповим є цілком відмінна реакція з боку Національної поліції. "Врадіївку" намагалися приховати. Ми не приховували нічого. Двох негідників негайно затримали, а до місця події було викликано слідчу групу ДБР", - сказав Аваков.

Міністр нагадав, що Кагарлицький відділ поліції розформований, 60 поліцейських виведено за штат. Можливість їхньої подальшої служби буде вирішено кадровою комісією Нацполіції.

"На жаль, випадки катувань і нелюдського поводження існують у поліції будь-якої країни світу. Проте, ознакою здоров’я системи є реагування на такі випадки, вжиття заходів для покарання винних за повною мірою закону. Міністерство внутрішніх справ активно підтримує політику абсолютного неприйняття порушень прав людини", - заявив голова МВС.

Він також додав, що МВС співпрацює з міжнародними організаціями з питань запобігання катуванням, дотримання прав людини, а також з уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.

Як повідомлялося в УНН, наразі в Офісі Генерального прокурора під головуванням Ірини Венедіктової проходить нарада правоохоронних органів: зокрема ОГПУ, СБУ і МВС.

"Мова йтиме про стан протидії катуванням працівниками органів правопорядку, а також нелюдське та таке, що принижує гідність, поводження і покарання", - повідомили в ОГПУ.

Українські Національні Новини

Політика