ukenru
auditori-vkazali-na-problemi-z-oblikom-nelegalnikh-migrantiv-v-ukrayini

Аудитори вказали на проблеми з обліком нелегальних мігрантів в Україні

 • 13016 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Через відсутність програмного забезпечення Державна міграційна служба України не здійснює облік іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України. Такі дані зазначені у звіті Рахункової палати про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених ДМС України, передає УНН.

"Державна міграційна служба разом з іншими заінтересованими центральними органами виконавчої влади не організувала належним чином роботу з ідентифікації (встановлення) особи та документування виявлених нелегальних мігрантів для забезпечення їх примусового видворення за межі України", – йдеться у звіті.

Аудитори наголошують, що прискоренню ідентифікації нелегальних мігрантів мало сприяти створення автоматизованої бази даних про нелегальних мігрантів, завдяки якій працівники територіальних органів і установ Державної міграційної служби України могли б оперативно здійснювати перевірку затриманих осіб.

"Однак через відсутність необхідного програмного забезпечення облік іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, Державною міграційною службою України не здійснюється", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за оцінкою Управління Верховного комісара у справах біженців (УВКБ) ООН, на сьогодні в Україні проживають понад 35 тис. осіб без громадянства.

Українські Національні Новини

Політика