ataky-tryvaiut-holova-ova-pro-pevne-znyzhennia-intensyvnosti-obstriliv-sumshchyny

Атаки тривають: голова ОВА про певне зниження інтенсивності обстрілів Сумщини

 • 23435 переглядiв

Російська армія продовжує обстрілювати райони поблизу адміністративного кордону в Сумській області, хоча цього тижня інтенсивність обстрілів дещо знизилася, а евакуація з прикордонних населених пунктів триває на тлі перебоїв з електропостачанням.

Обстановка на прикордонні Сумської області залишається незмінно складною. Російська армія прожує обстрілювати території наближені до адмінкордону, хоча цього тижня інтенсивність трохи скоротилась. Про це розповів в ефірі "Ми-Україна" очільник місцевої ОВА Володимир Артюх, передає УНН.

"... ми відмічаємо, що обстановка залишається практично незмінною, обстріли продовжуються. Їх інтенсивність порівняно з минулим тижнем зменшилась, але застосування авіаційних засобів ураження, а також артилерійських та мінометних систем триває. Так само продовжується питання евакуації з прикордонних населених пунктів та громад", - розповів він.

У Сумській ОВА розповіли про перебіг евакуації з прикордоння01.04.24, 12:19

За його словами, минулого тижня на Сумщині запроваджувались обмеження електропостачання, були застосовані графіки аварійних відключень. На сьогодні у містах та селах, які розташовані у безпосередній близькості до кордону 3000 абонентів не мають живлення. Роботи енергетичних служб там неможливі з міркувань безпеки.

Нагадаємо, упродовж вчорашнього дня до вечора окупанти 22 раз відкривали вогонь по восьми прикордонних громадах Сумщини, прогриміло 113 вибухів. Цієї ночі та вранці ворог здійснив ще чотири обстріли (10 вибухів). Прикордоння агресор накривав з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, також застосовував FPV-дрони, літаки та вертольоти. З авіації завдавались удари некерованими авіаційними ракетами по Краснопільській та Середино-Будській громадах.

Антоніна Туманова

Війна

Популярні

Новини по темі

На Херсонщині трактор підірвався на міні, постраждав водій

 • 20816 переглядiв