ataka-rf-na-kyiv-nad-stolytseiu-urazheno-ponad-try-desiatky-tsilei

Атака рф на Київ: над столицею уражено понад три десятки цілей

 • 31244 переглядiв

Київ пережив тривалу повітряну тривогу через потужну ракетну атаку противника, що призвела до руйнувань та жертв. Понад три десятки повітряних цілей було перехоплено засобами протиповітряної оборони.

У Києві повітряна тривога сумарно тривала майже 5 годин, над столицею під час ворожої атаки було уражено понад три десятки повітряних цілей, повідомили у КМВА, розповівши про наслідки атаки, пише УНН.

Сьогодні ворог завдав одного з наймасованіших повітряних ударів по території України. Противник застосував баражуючі боєприпаси типу "Shahed", крилаті ракети Х-22/Х-32 із стратегічних бомбардувальників Ту-22М3, балістичні ракети, С-300, крилаті ракети Х-101/Х555 з стратегічних бомбардувальників Ту-95 МС, аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал" з Міг-31К. У Києві повітряна тривога оголошувалася тричі і сумарно тривала майже 5 годин. Під час останньої тривоги столиця була атакована кількома десятками ракет різного типу. Вони заходили на місто хвилями і з різних напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом було уражено понад три десятки повітряних цілей. Але внаслідок такої масованої ракетної атаки в столиці, на жаль, є руйнування і потерпілі

- повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Деталі

Як повідомляється, пошкоджена будівля станції метро Лук’янівська, вхід до метро закритий, потяги проїжджають станцію без зупинок.

Решта наслідків, за даними КМВА, по районах столиці:

У Подільському районі:

- загоряння складу на площі орієнтовно 3000 м2. Працює ДСНС.

У Святошинському р-ні:

- зафіксовано загоряння незаселеного багатоповерхового будинку;

- загоряння трьох автомобілів.

Обидві пожежі ліквідовано.

У Шевченківському р-ні:

- загоряння в недобудованому бізнес-центрі;

- пошкодження житлового будинку;

- загоряння на території гаражів (ліквідовано);

- пожежа на території складських приміщень;

- на території нежитловій забудові.

У Дарницькому р-ні:

- пошкодження житлового багатоповерхового будинку;

- одного приватного будинку.

Без пожеж.

"Символічно, в стилі рашистів, що рівно рік тому - 29-го грудня 2022-го - агресор завдав по Києву одного з наймасованіших комбінованих повітряних ударів по Україні. Над Києвом того дня збили 16-ть з 16-ти ракет. Як тоді, так і зараз ворог нас не зламав і не залякав. Ми вистоїмо попри все. Вірте в Збройні Сили Україні. Вірте в нашу Перемогу", - наголосив Попко.

Ракетна атака рф на Київ: КМВА повідомляє про 17 постраждалих29.12.23, 09:56

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ракетний удар по Київщині: є поранений та пошкодження

     • 32084 переглядiв