ataka-mashyn-inzhener-tesla-postrazhdav-vid-nespravnoho-robota

Атака машин: інженер Tesla постраждав від несправного робота

 • 41082 переглядiв

На заводі Tesla в Остіні в США "в результаті нападу несправного робота" постраждав інженер. За тим, як машина, що призначена для переміщення алюмінієвих деталей, безжально встромляла металеві кігті в фахівця заводу, з жахом спостерігали двоє його колег-свідків. Також повідомляється, що це не перший подібний випадок за останні роки, передає УНН із посиланням на Dailymail.

Деталі

Згідно з інформацією британського таблоїду, робот притиснув чоловіка, який в цей час програмував програмне забезпечення для двох роботів Tesla, що стояли поруч, після чого впився металевими кігтями в спину і руку робітника, залишивши "кривавий слід" на заводському майданчику.

Вже відомо, що про інцидент повідомили у звіті, поданому федеральним органам влади США та органам охорони здоров’я округу Тревіс, де розташована фабрика Tesla. У звіті також йшлося про те, що кожен 21 працівник заводу отримав травми впродовж 2022 року.

Військово-морський флот США отримав перший роботизований підводний човен25.12.23, 01:04

Згідно з інформацією юриста британській газеті, насправді кількість аварій ще більша. Якщо узагальнити проблему, слід зазначити про тенденцію багаторічного зростання ризиків, пов’язаних з автоматизованими роботами: збільшення травматизму від інших роботів у центрах доставки Amazon, безпілотних автомобілів, небезпеки від роботів-інструкторів.

Повідомляється, що начебто існує проблема з безпекою на гігафабриці проекту Ілона Маска.

Минулого року Проект захисту робітників подав скаргу від імені робітників Giga Texas до Управління з охорони праці та здоров'я США (OSHA), стверджуючи, що підрядники та субпідрядники Tesla видали деяким працівникам фальшиві сертифікати безпеки.

Працівники сказали, що коли їм потрібно було пройти навчання, їм просто надсилали PDF-файли або зображення сертифікатів через текстові повідомлення або WhatsApp протягом декількох днів

заявив адвокат Ханни Александер з некомерційної організації Workers Defense Project.

Нагадаємо

Компанія Tesla Ілона Маска представила наступне покоління свого робота під назвою Optimus Gen 2, який може допомагати людям у різних сферах, таких як виробництво, будівництво, охорона здоров’я та розваги

Мільйонні збитки: українські хакери вивели з ладу російську систему управління підприємствами 27.12.23, 16:23

Ігор Тележніков

Технології

    Популярні

    Новини по темі