ukenru
ataka-droniv-na-zavod-u-tahanrozi-u-brytanskii-rozvidtsi-otsinyly-naslidky

Атака дронів на завод у таганрозі: у британській розвідці оцінили наслідки

 • 22288 переглядiв

Атака безпілотників на авіаремонтний завод у таганрозі, росія, пошкодила будівлі, пов'язані з авіапарком А-50, продемонструвавши здатність України завдавати ударів по стратегічно важливих об'єктах, які в рф вважаються безпечними.

Внаслідок атаки українських дронів на авіаремонтне підприємство у російському таганрозі пошкоджені дві великі будівлі, пов'язані з авіапарком літаків A-50U. Удар демонструє, що українські операції можуть досягати стратегічно важливих цілей на території рф, навіть коли такі об'єкти вважаються захищеними. Про це йдеться у звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється,  9 березня безпілотники завдали удару по територіях, прилеглих до танкового комплексу ім. Берієва у таганрозі ростовської області рф.

За даними британської розвідки, завод  використовується для виробництва, модернізації, технічного обслуговування і ремонту літаків раннього попередження про ракетний напад і управління повітряно-космічних сил рф

Комплекс також обслуговує стратегічні бомбардувальники великої дальності, транспортні літаки і є випробувальним центром для літака нового покоління  А-100.

У російському таганрозі дрони ймовірно вразили важливий авіазавод09.03.24, 09:39 • [views_0]

Як зазначає Міноборони Британії, навколо об'єкта постійно присутні активні засоби протиповітряної оборони, що свідчить про його важливість. І втрата літака-розвідника A-50U з російських операцій з високою ймовірністю значно погіршує ситуаційну обізнаність росіян.

Зображення пошкоджень завданого атакою, які поширилися в мережі, показують пошкодження двох великих будівель, пов'язаних з авіапарком A-50U,  які, цілком ймовірно використовувалися для укриття літаків у періоди технічного обслуговування

- йдеться у повідомленні британської розвідки.

У Міноборони Британії вважають, що через два через два тижні після втрати другого A-50U, авіація рф, цілком ймовірно, не може виконувати польоти на підтримку операцій в Україні.

Цей напад демонструє, що українські операції все ще можуть досягати стратегічно важливих цілей на території росії, навіть коли такі об'єкти вважаються захищеними, будь то в повітрі або на землі

- резюмували у британській розвідці.