ukenru
armiya-vidnovlennya-zalucheno-vzhe-9-5-tisyach-bezrobitnikh

“Армія відновлення”: залучено вже 9,5 тисячі безробітних

 • 797410 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. На сьогодні до проекту “Армія відновлення” залучено 9,5 тисячі безробітних українців. Найбільше бажаючих долучитися до суспільно-корисних робіт в Полтавській, Донецькій, Київській та Сумській областях. Про це на брифінгу розповіла заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, передає УНН.

Цитата

«На сьогодні маємо вже 9,5 тисячі безробітних у 14 областях. І ми розуміємо, що, скоріше за все, наступного тижня ми вже зможемо представити кількість залучених осіб з понад 10 тисяч. Якщо говорити про області, де найбільше задіяні до суспільно-корисних робіт, то тут ми маємо беззаперечного лідера – Полтавську область. Тут долучилися 2800 осіб. Далі Донецька – 1400 осіб, Київська – 1300 осіб, Сумська – 1280 осіб», – повідомила Бережна.

Додамо

За виконані роботи особам, залученим до “Армії відновлення” держава виплатила 63 млн грн.

Перелік робіт залежить від потреб конкретної області та визначається місцевою владою. Найчастіше це надання соціальних послуг у пунктах незламності, розвантаження та фасування гуманітарної допомоги, заготівля дров для військових і населення, облаштування підвальних приміщень під укриття, розбір завалів та відновлення житлових будинків, будівництво захисних споруд для цивільного захисту.

Нагадаємо

Міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, що за минулий рік рівень безробіття в Україні зріс майже в 2 рази.

Українські Національні Новини

Економіка