ukenru
arakhamiya-rozpoviv-khto-ye-khto-u-zemelnomu-konflikti-na-mikolayivschini

Арахамія розповів, "хто є хто" у земельному конфлікті на Миколаївщині

 • 40843 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Миколаївські "бізнесмени" кілька разів продали свою сільгоспкомпанію "Ерка", але все одно претендують на збір врожаю. Запеклі бої очікуються на початку липня - обидві сторони конфлікту мають намір зібрати ріпак, повідомляє УНН.

Суть конфлікту полягає в тому, що миколаївські підприємці Антон і Олег Кащеєви в минулому році продали свою сільгоспкомпанію "Ерка" фермеру Олександру Воротинцеву. Сума угоди становила понад 250 тисяч доларів, але, отримавши гроші, Кащеєви так і не передали контроль над підприємством Воротинцеву. У травні на спірних полях сталася перестрілка, постраждали люди з обох сторін. Один з них, член так званого "бойового крила" Кащеєва Леонід Куйбар був поміщений під варту і зараз перебуває в київському ІТТ.

Активну позицію в конфлікті на боці Кащеєвих займає Денис Жело, звільнений нещодавно з посади радника губернатора Миколаївської області Віталія Кіма через конфлікт інтересів.

Як розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, виходець з Миколаєва Денис Жело є кумом директора "Ерка" Миколи Герасимця, який за сумісництвом - адвокат ув'язненого Леоніда Куйбара. При цьому Арахамія опублікував довідку на Кащеєвих, де самі вони характеризуються як системні шахраї.

"Згідно з інформацією з ЄДРПОУ, Кащеєв Антон є засновником ТОВ "Ерка", директором якого є адвокат Микола Герасимець (який кум і бізнес-партнер колишнього радника голови Миколаївської ОДА Дениса Жело).

Юридична адреса компанії: м. Миколаїв, вул. Морехідна 1в/7. Зазначені приміщення до 01.06.2020 належали на праві власності ТОВ "Кристал-КВ", директором і засновником якого є Олег Кащеєв.

За останні роки право власності на ТОВ "Ерка" кілька разів переходило від Кащеєва А.В. до інших осіб, але поверталося назад до Кащеєва А.В. Такі дії мають ознаки системного і повторного шахрайства, оскільки нотаріальні і реєстраційні дії проводять одні й ті ж, пов'язані між собою особи", - сказано в опублікованій Арахамії довідці.

У Мін'юсті дії "Ерки" називають зловживанням правом.

Відзначимо, що приміщення Антона Кащеєва по вул. Морехідній 1в/7 (колишній "таксопарк") так само були придбані в спосіб, який має всі ознаки шахрайства. З 2009 року ці об'єкти нерухомості перебували в заставі у банку, але протиправно передавалися з рук в руки третіх осіб, включаючи Кащеєва. Наразі кредитор відстояв своє право в судах і комісії Мін'юсту, в зв'язку з чим Кащеєви повинні добровільно-примусово покинути територію.

Додамо, що шахраями Кащеєвих називають не лише в Україні, а й за її межами. У Литві у Антона Кащеєва є транспортна компанія Bertena, яка працює в партнерстві з німецькою Most Container Logistik Gmbh. Співробітники Bertena розповідають, що начальство примушує їх перевантажувати фури і об'їжджати ваговий контроль, порушуючи правила ЄС. При цьому співробітникам не виплачується зарплата і "вішаються" неіснуючі штрафи.

Українські Національні Новини

Політика