apple-zbilshyt-vyrobnytstvo-iphone-v-indii-do-50-milioniv-odynyts-na-rik-wsj

Apple збільшить виробництво iPhone в Індії до 50 мільйонів одиниць на рік – WSJ

 • 51107 переглядiв

Apple та її постачальники планують виробляти в Індії понад 50 мільйонів iPhone на рік протягом наступних 2-3 років, що становитиме чверть світового виробництва. Таким чином технологічні гіганти зменшують залежність від Китаю.

Apple та її постачальники планують виробляти понад 50 мільйонів iPhone в Індії щорічно протягом наступних двох-трьох років. Про це йдеться у статті The Wall Street Journal, передає УНН.

Деталі

Виробництво iPhone в Індії планується збільшити, і якщо плани буде реалізовано, то на частку Індії припадатиме чверть світового виробництва iPhone. Хоча найбільшим виробником так само залишиться Китай.

Apple вибрала Індію як майданчик для етапу виробництва бюджетних iPhone, які будуть продані в 2025 році. Досі така робота проводилася тільки в Китаї. Очікується, що перша черга заводу Foxconn, що будується в південному штаті Карнатака, почне працювати у квітні. На заводі вироблятимуть 20 мільйонів мобільних телефонів щорічно. У планах Foxconn знаходиться ще один мегазавод з виробництва iPhone, потужність якого аналогічна заводу в Карнатаці. Згідно з анонсованими планами, інвестиції Foxconn в Індію перевищать 1,5 мільярда доларів.

У поєднанні з планами щодо розширення виробництва на наявному заводі Foxconn неподалік Ченнаї та на іншому наявному заводі, нещодавно купленому індійським конгломератом Tata, ці розробки означають, що Apple має намір упродовж двох років мати змогу виготовляти щонайменше 50-60 мільйонів iPhone в Індії щорічно. Після цього річна потужність може зрости на десятки мільйонів одиниць.

Контекст

Тактика Apple відображає прагнення технологічних компаній, занепокоєних залежністю від Китаю, перемістити виробництва до Південно-Східної та Південної Азії. Тенденцію прискорюють дипломатичні зусилля США та їхніх союзників щодо блокування доступу Пекіна до передових технологій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: WSJ: Китай забороняє використання iPhone держчиновникам на роботі

Анастасія Рябоконь

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    VIP-казино Billionaire знову відкриває свої двері для гостей

     • 35312 переглядiв

    Мера Сум відсторонено від посади ще на два місяці

     • 34090 переглядiв

    Гроші за вподобайки: нова схема онлайн-шахраїв

     • 32793 переглядiв