ukenru
apelyatsiyna-palata-vaks-poyasnila-chomu-skasuvala-zaochniy-aresht-ministru-chasiv-yanukovicha

Апеляційна палата ВАКС пояснила, чому скасувала заочний арешт міністру часів Януковича

 • 11697 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду скасувала заочний арешт колишньому міністру доходів і зборів Олександру Клименку в уряді Миколи Азарова, оскільки сторона обвинувачення не скерувала постанову про оголошення його в міжнародний розшук до Національного бюро Інтерполу в Україні. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу суду.

Суддя-спікер Апеляційної палати Інна Калугіна повідомляє, що колегією суддів встановлено, що 10 червня 2019 року у рамках кримінального провадження прокурор військової прокуратури дійсно прийняв процесуальне рішення у формі постанови, яким у порядку ст. 281 КПК оголосив міжнародний розшук підозрюваного.

"Проте, стороною обвинувачення не долучено жодних доказів, які б свідчили про вчинення органом досудового розслідування будь-яких дій, направлених на реалізацію відповідної постанови, зокрема доказів внесення відомостей про оголошення особи у міжнародний розшук до ЄРДР та надіслання запиту про оголошення розшуку до Національного Центрального Бюро Інтерполу в Україні", - повідомила Калугіна.

Також вона зазначила, що з 19 листопада 2019 року здійснення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні доручено НАБУ, а процесуальне керівництво - прокурорам САП, до цього часу досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали прокурори Головної військової прокуратури ГПУ, які й подали клопотання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду 13 травня скасувала рішення про заочний арешт колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка в уряді Миколи Азарова.

Як повідомлялося, колишньому міністру доходів і зборів України Олександру Клименку, щодо якого ще у квітні 2017 року завершено спеціальне досудове розслідування, 19 серпня 2019 року суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП