ukenru
apelyatsiya-u-spravi-markiva-sud-priznachiv-sche-dva-zasidannya-u-zhovtni

Апеляція у справі Марківа: суд призначив ще два засідання у жовтні

 • 14286 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Апеляційний суд в італійському місті Мілані задовольнив запит про новий переклад запису розмови у в'язниці нацгвардійця Віталія Марківа, засудженого в Італії до 24 років ув'язненн за загибель італійського репортера Андреа Роккеллі та його перекладача на Донбасі у 2014 році. Наступні засідання суду призначено на 15 та 23 жовтня. Про це повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький у Facebook, передає УНН.

"Суд вирішив перекласти всю розмову в камері заново. Наступні засідання 15 та 23 жовтня", - повідомив він.

Городецький пояснив, що йдеться про запит прокурора "про новий переклад запису розмови Віталія в тюрмі, в якій він нібито сказав фразу: "Ми завалили журналіста". Останній переклад, зроблений перекладачем суду цієї фрази не містить, а лише він може бути використаний".

"Суддя пропонував, щоб зараз в суді включили цю фразу і її зразу переклала перекладач, вказана прокурором. Захист України попросив, щоб був переклад всієї розмови, щоб був зрозумілий контекст, а адвокат Віталія заявив, що якщо нема довіри до перекладачів суду, то мусить бути переклад всіх документів: прослуховування, допитів, засідань. Адже, як справедливо додав адвокат України, проти Матківського справа відкрита за перекладом його свідчень. Якщо перекладач не достовірний, то звинувачення проти Матківського мають бути зняті", - розповів Городецький.

Раніше Городецький повідомляв, що засідання має бути і 7 жовтня - день захисту.

Нагадаємо, старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбуває покарання у тюрмі біля Мілана після того, як у липні минулого року суд першої інстанції засудив його до 24 років неволі. Він перебуває під вартою від дня арешту в Болоньї 30 червня 2017-го.

Раніше суд оголосив перерву до 1 жовтня щодо розгляду апеляційної скарги у справі нацгвардійця Віталія Марківа, якого обвинувачують у загибелі італійського репортера Андреа Роккеллі та його перекладача на Донбасі у 2014 році.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП