ap-mask-podilyvsia-zmontovanym-video-shcho-imituie-holos-harris-tse-vyklykaie-poboiuvannia-shchodo-shi-u-politytsi

AP: Маск поділився змонтованим відео, що імітує голос Гарріс. Це викликає побоювання щодо впливу ШІ на вибори

 • 13992 переглядiв

Змонтоване відео з голосом Камали Гарріс, поширене Ілоном Маском, викликає занепокоєння щодо впливу ШІ на вибори в США. Експерти підтвердили, що більшу частину аудіо було створено за допомогою технології ШІ.

Змонтоване відео, яке імітує голос віцепрезидента США Камали Гарріс, яка говорить те, чого вона не говорила, викликає побоювання щодо здатності штучного інтелекту вводити в оману в день виборів, що відбудеться у Сполучених Штатах приблизно через три місяці, пише УНН з посиланням на AP.

Деталі

Відео привернуло увагу після того, як технологічний мільярдер Ілон Маск поділився ним на своїй платформі соціальних мереж X у п'ятницю ввечері, не вказавши явно, що спочатку воно було випущено як пародія.

У відео використовується багато з тих же візуальних ефектів, що й у справжній рекламі, яку Гарріс, ймовірний кандидат у президенти від Демократичної партії, випустила минулого тижня, запускаючи свою кампанію. Але у відео закадровий звук замінено іншим голосом, який переконливо видає себе за Гарріс, пише видання.

На відео, як повідомляється, збережено брендинг "Гарріс у президенти". Також до нього додано деякі справжні кадри з минулого з Гарріс.

Міа Еренберг, представник кампанії Гарріс, заявила в електронному листі Associated Press: "Ми вважаємо, що американський народ хоче справжньої свободи, можливостей та безпеки, які пропонує віце-президент Гарріс, а не фальшивої сфальсифікованої брехні Ілона Маска та Дональда Трампа".

Початковий користувач, який розмістив відео, ютубер, відомий як Mr Reagan, розкрив і YouTube, і X, що сфальсифіковане відео є пародією. Але пост Маска, який, за даними платформи, був переглянутий більше ніж 123 мільйонів разів, включає тільки підпис "Це приголомшливо" зі емодзі, що сміється.

Хоча деякі користувачі функції "нотатки спільноти" X, щоб додавати контекст до повідомлень, запропонували позначити повідомлення Маска, станом на неділю вдень така мітка до неї не була додана. Деякі користувачі в мережі задавалися питанням, чи може його повідомлення порушувати політику X, яка свідчить, що користувачі "не можуть ділитися синтетичними, сфальшованими чи вирваними з контексту медіа, які можуть обдурити або заплутати людей і призвести до шкоди".

У політиці є виняток для мемів та сатири, якщо вони не викликають "значної плутанини щодо справжності медіа".

Раніше цього місяця Маск підтримав колишнього президента США Дональда Трампа, кандидата від республіканців. 

Два експерти, що спеціалізуються на медіа, створених за допомогою ШІ, вивчили аудіозапис фейкової реклами та підтвердили, що більшу її частину було створено з використанням технології ШІ.

"Широко поширене відео є прикладом того, як реалістичні зображення, відео або аудіокліпи, створені ШІ, використовувалися як для глузування, так і для омани щодо політики, на тлі наближення президентських виборів у Сполучених Штатах. Воно показує, як, хоча високоякісні інструменти ШІ стали набагато доступнішими, досі не робиться значних дій на федеральному рівні з регулювання їх використання, внаслідок чого правила, що регулюють використання ШІ в політиці, в основному залишаються на розсуд штатів та платформ соціальних мереж", - ідеться у публікації.

Відео, як зауважує видання, також порушує питання про те, як найкраще поводитися з контентом, який розмиває межі того, що вважається належним використанням ШІ, особливо якщо він потрапляє до категорії сатири.

Google, OpenAI та інші створюють коаліцію за безпечний ШІ19.07.24, 08:24

Популярні

Новини по темі

Війська рф вночі обстріляли з танка громаду на Сумщині

 • 21158 переглядiв

В Австрії кілька міст зачепив блекаут

 • 13269 переглядiв