anuliuvaly-hariachi-putivky-do-moldovy-prykordonnyky-na-odeshchyni-zatrymaly-15-cholovikiv-poblyzu-kordonu

Анулювали "гарячі путівки" до Молдови: прикордонники на Одещині затримали 15 чоловіків поблизу кордону

 • 17871 переглядiв

Прикордонники Білгород-Дністровського загону затримали 15 чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон з Молдовою. Вони заплатили від 4 до 10 тисяч доларів за послуги нелегального "туроператора".

Прикордонники Білгород-Дністровського загону на околиці села Підгірне, що на Одещині, затримали 15 чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон з Молдовою. Про це повідомляє Державна прикордонна служба, передає УНН.

Анулювати закордонні "путівки" подорожнім вдалося завдяки завчасній інформації від оперативників. Група чоловіків з різних областей України, аби незаконно дістатися Молдови, вирішили скористатися послугами "туроператора", заздалегідь зв’язавшись з ним у телеграм-каналі. Цінова політика такого "турне" варіювалась від 4 до 10 тис. доларів США. Отримавши через месенджер інструкції та маршрут руху, чоловіки прибули до населеного пункту прикордоння. Зайнявши свої місця, у салоні мікроавтобуса, вирушили на зустріч омріяному закордонному життю. Однак, завдяки вмілим діям прикордонного наряду їх було затримано

- йдеться в повідомленні.

22-річного водія, який намагався підвезти до українсько-молдовського кордону п’ятнадцятьох пасажирів, затримали прикордонники Білгород-Дністровського загону на околиці села Підгірне, що на Одещині.

Наразі відносно водія до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 КК України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

Стосовно затриманих складені протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Справи скеровано до суду.

Нагадаємо

Прикордонний наряд під час патрулювання гірської місцевості біля кордону з Румунією виявив тіло чоловіка.

Нібито незаконний перетин кордону: військовослужбовець, під час своєї відпустки затриманий прикордонниками, повідомив обставини інциденту25.07.24, 14:29

Популярні

Новини по темі

На Олімпіаді-2024 встановлено перший світовий рекорд

 • 15013 переглядiв