ukenru
amnesty-international-rosiya-povinna-postati-pered-sudom-za-voyenni-zlochini-v-ukrayini

Amnesty International: росія повинна постати перед судом за воєнні злочини в Україні

 • 96189 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Міжнародна організація Amnesty International задокументувала значні злочини російських військових навколо Києва. Генеральний секретар організації Аньєс Калламар заявила, що росія повинна постати перед судом за скоєне в Україні, пише УНН з посиланням на Associated Press.

Цитата

“Злочини, скоєні російськими збройними силами, які ми задокументували, включають як незаконні напади, так і навмисні вбивства мирних жителів. Вкрай важливо, щоб усі винні, включно з командуванням, були притягнуті до відповідальності”, – заявила Калламар.

Деталі

Amnesty International збирала докази та свідчення у восьми містах поблизу Києва, зокрема у Бучі та Бородянці. Співробітники організації повідомляють, що страти в Бучі здійснювали зі спеціалізованих гвинтівок, які використовували деякі елітні російські підрозділи, на місці вбивства виявили бронебійні патрони 7N12 з чорним наконечником 9x39 мм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекло на Землі: фоторепортаж із Бучі після виходу "асвабадітєлєй"

Розслідувачі також описали бомбардування Бородянки, у результаті невибіркових вибухів якого щонайменше загинуло 40 людей та було зруйновано вісім житлових будинків. У звіті зазначають, що є докази, які вказують на конкретні підрозділи армії рф, які були задіяні, у тому числі навчальні книги, які належали водію 104-го полку ВДВ.

“Ми зустрічали сім’ї, чиї близькі загинули під час жахливих терактів і чиє життя назавжди змінилося через російське вторгнення. Ми підтримуємо їхні вимоги щодо справедливості та закликаємо українську владу, Міжнародний кримінальний суд та інших забезпечити збереження доказів, які могли б підтримати судове переслідування воєнних злочинів у майбутньому”, - заявила Калламар.

Нагадаємо

Українські захисники звільнили від окупантів Ірпінь, Бучу, Гостомель та всю Київську область 2 квітня.

Після повернення Бучі та навколишніх населених пунктів під контроль української влади у них виявили сотні тіл цивільних осіб, убитих російськими окупантами. Ці злочини рашистів отримали назву "Бучанська різанина".

Станом на 4 травня поліція Київської області виявила та оглянула вже 1235 тіл мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один із перших прийняв удар окупантів: показали зруйнований Гостомель з повітря

Українські Національні Новини

Суспільство