amku-maye-rozpochati-rozsliduvannya-proti-virobnikiv-psevdogruzinskogo-konyaku

АМКУ має розпочати розслідування проти виробників "псевдогрузинського коньяку"

 • 13817 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Антимонопольний комітет України має розпочати розслідування проти виробників "псевдогрузинського коньяку". Про це у коментарі УНН заявила екс-державний уповноважений Антимонопольного комітету України Агія Загребельська, коментуючи факт продажу "псевдогрузинських коньяків" попри рішення АМКУ припинити реалізацію таких напоїв.

"Враховуючи те, що продукція досі присутня на полицях магазинів, це означає, що рекомендації АМКУ повноцінно не виконані. У даному випадку АМКУ повинен розпочати розслідування у справі, за підсумками якого він може покарати виробників штрафом у розмірі до 5% їх річного доходу, і додатково зобов'язати виробників вилучити всю продукцію із магазинів і припинити порушення у подальшому", - каже Загребельська.

У разі повторного ігнорування рішення АМКУ – Комітет має право звернутися до Державної виконавчої служби України, говорить фахівець.

"Щоб ДВС у примусовому порядку змусила виробників напоїв виконати рішення АМКУ.

А ще, Комітет може повторно накласти штраф на виробників напоїв – у розмірі 1% їх річного доходу, за те, що вони не виконують рішення АМКУ", - додала Загребельська.

Відзначимо, що кілька місяців тому АМКУ зажадав від ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Аджарі"), ТОВ "ЛОЦМЕН" (ТМ "Азнаурі"), ТОВ "СП Аквавінтекс" і ТОВ "Українська дистрибуційна компанія" (ТМ "Гудаурі") протягом 10 днів прибрати зі своїх "коньяків" будь-яку асоціацію з нібито іноземним походженням товару.

Але з плином кількох місяців "псевдогрузинські коньяки" продовжують реалізовуватися в Україні, в тому числі на таких майданчиках як "Розетка".

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Україна може розраховувати на польську підтримку в ОБСЄ

     • 8179 переглядiв

    Кличка можна вважати мером епохи деградації столиці - Бортник

     • 13578 переглядiв

    Прикордонники з початку року виявили близько 379 кг наркотиків

     • 10724 переглядiв