amerykanska-baza-v-iraku-zaznala-raketnoi-ataky

Американська база в Іраку зазнала ракетної атаки

 • 101887 переглядiв

База США Айн-аль-Асад в Іраку зазнала ракетного обстрілу. За даними Пентагону, удар було здійснено за межами бази, пошкоджень та постраждалих немає, кількість випущених ракет невідома.

Американська база Айн-аль-Асад у провінції Анбар на заході Іраку зазнала ракетної атаки. Про це повідомляє Shafaq News із посиланням на джерело у службі безпеки, передає УНН.

Деталі

Авіабазою, де в тому числі дислоковані військові США, було випущено як мінімум дві ракети. Їхній тип не названий. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

"Ми можемо підтвердити, що удар було здійснено по території за межами бази, пошкоджень та постраждалих немає. На даному етапі у нас немає інформації про те, скільки ракет було випущено", - сказав представник Пентагону.

Угруповання, що підтримуються Іраном, з кінця 2023 року протягом декількох місяців завдавали ударів по американських базах у Сирії та Іраку, але в лютому 2024-го обстріли припинилися. У квітні сирійською базою знову було випущено не менше п'яти ракет. США у відповідь завдали авіаудару по ракетній установці, що використовується для атаки.

У ЄС та США висловили стурбованість з приводу криміналізації одностатевих стосунків в Іраку29.04.24, 12:22

Популярні

Новини по темі

Американська база в Іраку зазнала ракетної атаки

 • 101887 переглядiв

У Бельгії затримали 7 осіб за підозрою у підготовці теракту

 • 18692 переглядiв

Білий дім звинуватив Іран у фінансуванні протестів у США

 • 21728 переглядiв