alkoholnoho-mahnata-yevheniia-cherniaka-zapidozryly-u-finansuvanni-zbroinoi-ahresii-rf

Алкогольного магната Євгенія Черняка запідозрили у фінансуванні збройної агресії рф

 • 34065 переглядiв

Черняка підозрюють у фінансуванні російської агресії через його компанії, які сплатили близько 6 мільярдів гривень податків до рф

Служба безпеки зібрала доказову базу на власника одного з найбільших алкогольних холдингів України Євгенія Черняка, який підозрюється у фінансуванні збройної агресії рф, передає УНН із посиланням на СБУ.

Деталі

За даними СБУ, незважаючи на повномасштабне вторгнення, його компанії продовжили вести бізнес із країною-агресором.

Встановлено, що протягом 2022 року лише у вигляді сплати податків і зборів підпорядковані йому підприємства перерахували до бюджету рф близько 6 млрд у гривневому еквіваленті.

Задокументовано, що підприємства фігуранта, розташовані на території чотирьох країн Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували в росії промислові обсяги спирту та іншу супутню продукцію.

Під час обшуків в офісних приміщеннях холдингу в Україні виявлено документи та інші речові докази незаконної діяльності на користь країни-агресора.

... повідомили про підозру Черняку та ще 6 топменеджерам його компаній за ч. 2 ст. 28, ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб) 

- йдеться у повідомленні.

Додамо

За даними СБУ, вирішується питання про накладення арешту на їх приватне і корпоративне майно для передачі в управління АРМА.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

Антоніна Туманова

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський нагородив оборонців Авдіївки

     • 30756 переглядiв