aktyvnist-vorozhoi-drh-na-sumskomu-napriamku-za-ostannii-chas-deshcho-znyzylasia-demchenko

Активність ворожої ДРГ на Сумському напрямку за останній час дещо знизилася - Демченко

 • 21695 переглядiв

Активність ворожих ДРГ на Сумському напрямку останнім часом дещо знизилася, хоча щоденні обстріли з боку росії в регіоні тривають.

Якщо давати більш детальну оцінку Сумському напрямку, то, на щастя, активність ворожої ДРГ за останній час дещо знизилася, заявив у четвер речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

"В першу чергу, якщо говорити про Сумщину, то можна охарактеризувати ситуацію, як щоденні обстріли, які росія не припиняє здійснювати по території України в межах цієї області. Звісно, що обстріли є і по Чернігівщині, і по Харківщині, але якщо давати більш детальну оцінку Сумському напрямку, то, на щастя, активність ворожої ДРГ за останній час дещо знизилася.

Водночас багато населених пунктів знаходяться на лінії кордону і перебування українських сил там ускладнюється діями ворога, тому наші позиції можуть знаходиться на певній віддаленості від кордону. Десь це може бути кількасот метрів, десь це може бути кілька кілометрів, щоб наші воїни мали умови, щоб боронити цей напрямок і давати відсіч ворогу. Але всі спроби на таких напрямках заходу ДРГ перебувають під повним контролем українських захисників, які відразу вибивають ворога", - сказав Демченко.

Нагадаємо

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповідав про посилення контролю в прикордонних районах Харківської області для протидії російським диверсійно-розвідувальним групам.

Популярні

Новини по темі