advokat-vymahaie-v-ievrosolidarnosti-vidpovidi-chy-poroshenko-dosi-dyiakon-upts-mp-zmi

Адвокат вимагає в "Євросолідарності" відповіді, чи Порошенко досі диякон УПЦ (МП) – ЗМІ

 • 26092 переглядiв

Адвокатка Олена Ісаєвська запитує, чи залишається Порошенко дияконом УПЦ (МП). Адвокатка надіслала запити до "Європейської Солідарності" та УПЦ (МП) щодо його церковного статусу та можливого позбавлення сану.

Адвокатка Олена Ісаєвська вимагає від партії "Європейська Солідарність" надати відповідь, чи досі Петро Порошенко залишається дияконом УПЦ (МП). Відповідні запити вона спрямувала до "Євросолідарності", а також до Української православної церкви (УПЦ (МП), пише "Закон і бізнес".

У запиті адвокатка посилається на інформацію у ЗМІ про те, що народний депутат і колишній президент Петро Порошенко був висвячений у диякони і брав участь в релігійних церемоніях церкви Московського патріархату. 

Також адвокатка цікавиться, коли саме Порошенко був висвячений у диякони і чи на даний час він продовжує виконувати цю функцію. А якщо позбавлений сану – то коли це відбулося і на якій підставі.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада ухвалила закон про заборону діяльності на території України релігійних організацій, зокрема повʼязаних із рф. 

Як відомо, Порошенко довгий час був активним прихожанином УПЦ (МП), і навіть був висвячений у диякони на Трійцю у 2009 році. 

Порошенко продовжував вести бізнес в рф навіть після анексії Криму в 2014 році. Зокрема, в Липецьку працювала його кондитерська фабрика.

Також Порошенка звинувачували у змові з рф та бойовиками "ЛДНР" під час бойових дій у 2014-2015 роках для закупівлі вугілля на окупованому Донбасі. Він безпосередньо давав вказівки домовлятися з Путіним. 

У цей же період в інтернеті була опублікована розмова між президентами України та РФ, під час якої Порошенко сказав Путіну "Тисну руку! Обіймаю!".

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф обстріляла Сумський район, сталася пожежа - ДСНС

     • 25056 переглядiв

    На Хмельниччині вранці знешкодили ще два ворожих "шахеди"

     • 17924 переглядiв