aby-konflikt-ne-vyishov-za-mezhi-ukrainy-u-ssha-poiasnyly-chomu-zsu-zaboronyly-byty-raketamy-atacams-vhlyb-rf

"Аби конфлікт не вийшов за межі України": у США пояснили, чому ЗСУ заборонили бити ракетами ATACAMS вглиб рф

 • 58209 переглядiв

США дозволили Україні використовувати власну зброю для оборонних ударів через кордон, але побоюються ескалації від глибоких ударів вглиб рф з використанням американської зброї, тому не дозволяють Україні використовувати американську далекобійну зброю для нанесення ударів вглиб російської території.

Вашингтон  дав дозвіл Україні використовувати власну зброю для ударів "через кордон", аби посилити оборону країни. А втім, У США бояться, що удари вглиб території рф з використанням американською зброї лише посилюватимуть ескалацію. Про це в інтерв'ю Голосу Америки заявив речник Пентагону генерал-майор Пет Райдер, передає УНН.

Деталі

Він нагадав, що нещодавно Вашингтон санкціонував використання боєприпасів США через кордон для вогню у відповідь та оборонних ударів.

За його словами, йдеться про ситуації, коли росіяни формують війська або стріляють з артилерії чи літаків через кордон.

Як ви підкреслили, ми продовжуємо на дуже регулярній основі говорити з нашими українськими партнерами щодо їхніх потреб, коли йдеться про захист суверенної території України та повернення окупованих територій

- розповідає Райдер. 

Він також пояснив, що попри послаблення заборони політика США щодо ударів на великі відстані не змінилася.

"Ми не санкціонуємо удари по москві": Байден про використання зброї США для ударів по території рф 06.06.24, 15:32

Ми не хочемо бачити ненавмисних наслідків, ескалації, яка може перетворити цей конфлікт на ширший, який вийде за межі України. Гадаю, це те, на що нам усім потрібно зважати і ставитися до цього дуже серйозно

- заявив речник Пентагону. 

Генерал-майор також запевнив, що у США ніколи жодним чином не недооцінювали загрозу, яку росія становить для України.

За його словами, Білий дім буде працювати з Україною і надалі, щоб вона мала все необхідне для захисту своєї суверенної території і свого народу.

Нагадаємо

Президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон не планує дозволяти Україні використовувати американську далекобійну зброю для ударів углиб росії.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі