ukenru
a-chiygoz-v-bakhchisarayi-poproschavsya-iz-smertelno-khvoroyu-matiryu-advokat

А.Чийгоз в Бахчисараї попрощався із смертельно хворою матір'ю - адвокат

 • 14572 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Заступник голови Меджлісу кримських татар Ахтем Чийгоз, затриманий російськими правоохоронцями в Криму попрощався із смертельно хворою матір'ю в Бахчисараї. Про це на своїй сторінці в Facebook написав його адвокат Микола Полозов, передає УНН.

"Ахтема Чийгоза сьогодні привезли в Бахчисарай і він зміг попрощатися з вмираючою матір'ю. Спасибі всім хто допомагав і переживав!" - написав М.Полозов

Як повідомляв раніше УНН, влада РФ запропонувала смертельно хворій матері заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза прийти на останнє побачення з сином.

Нагадаємо, підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відмовився виносити рішення про виклик на допит глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова по "справі Чийгоза".

15 травня голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в Києві заявив про готовність бути свідком захисту у справі Чийгоза.

А.Чийгоза затримали в січні 2015 роки за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема, партії "Русское единство". Російська влада анексованого Криму звинувачують А.Чийгоза в організації масових заворушень.

"Справа Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого" після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо - стосовно заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, і окремо по іншим фігурантам процесу - Алі Асанову і Мустафі Дегерменджі.

Українські Національні Новини

Політика