650-vantazhivok-u-cherzi-na-kordoni-z-boku-slovachchyny-cherez-blokadu-dalekobiinykiv

650 вантажівок у черзі на кордоні з боку Словаччини через блокаду далекобійників

 • 24892 переглядiв

У чергах на території Словаччини в бік кордону з Україною на тлі блокади словацьких далекобійників станом на ранок понеділка перебувало близько 650 вантажівок. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

На кордоні зі Словаччиною продовжується блокування. Станом на ранок сьогодні, за інформацією від словацьких прикордонників, у черзі в бік України перебуває десь 650 вантажних транспортних засобів з можливістю перетину кордону

- розповів Демченко.

Деталі

Він зазначив, що є певне зменшення кількості вантажних транспортних засобів, які перетинають кордон за добу.  

"Певний рух відбувається, тому що учасники цієї акції зазначали, що вони за годину пропускатимуть по чотири вантажні транспортні засоби в бік України", - сказав Демченко.

Окрім того, він прокоментував ситуацію на кордоні з Угорщиною.

"По кордону з Угорщиною рух вантажних транспортних засобів йде. У відкритих джерелах була інформація про те, що ускладнений рух між Словаччиною та Угорщиною, власне, по кордону з Україною той вантажопотік, який був й до цього, відмічається й на даний момент",- розповів Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокада на кордоні з Польщею: на "Угринові" почали пропускати порожні вантажівки з України

За його словами, дії, які відбуваються на кордоні з Польщею та Словаччиною, додають у чергах й на кордоні з Угорщиною.

"Станом на ранок сьогодні навпроти пункту пропуску "Тиса", це на кордоні з Угорщиною, у бік України в чергах перебуває 750 вантажних транспортних засобів, але за минулу добу через ПП "Тиса" прослідувало понад 700 вантажних транспортних засобів в обидва боки", - розповів Демченко.

Доповнення

1 грудня словацькі далекобійники почали блокувати рух вантажівок на прикордонному пункті пропуску "Вишнє Нємецке-Ужгород" з Україною, дозволяючи обмежений проїзд. Вони приєдналися до польських водіїв вантажівок, які вимагають від ЄС відновити дозволи на рух вантажівок, скасовані після вторгнення росії.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Луганську вночі дрони атакували нафтобазу: що відомо

     • 24907 переглядiв