6-spalen-ukryttia-ta-hazove-opalennia-dlia-dytbudynku-simeinoho-typu-na-kyivshchyni-peredaly-kliuchi-vid-novoho-zhytla

6 спалень, укриття та газове опалення: для дитбудинку сімейного типу на Київщині передали ключі від нового житла

 • 11310 переглядiв

У Миронівці передали ключі від нового житла родині, яка виховує 6 прийомних дітей. Будинок площею 500 кв.м має 6 спалень, укриття та інклюзивний дизайн.

Родина Наталії та Віктора Шевченків отримала ключі від нового житла в м. Миронівка Київської області. Наталія та Віктор взяли на виховання 6 прийомних діток. Незабаром в родині очікується поповнення – приїдуть ще кілька малюків. Будинок зводили з нуля з вересня 2023 року. 

З 2023 року Фундація Олени Зеленської реалізує проєкт "Адреса дитинства", в межах якого будує помешкання для великих прийомних родин. Мета проєкту – звести оселі для тих родин, які втратили їх у результаті повномасштабного вторгнення.

Київська ОВА та її очільник Руслан Кравченко вирішили масштабувати проєкт Фундації "Адреса дитинства" у Київській області, закликавши благодійників долучатися до реалізації ініціативи. 

Для двох родин Фундація вже побудувала будинки в нашій області. Зокрема, це ДБСТ Ярославцевих із Запорізької області та Уманських з Херсонщини. Вивчається можливість будівництва будинку для ще однієї родини. Сьогодні завдяки синергії Фундації Олени Зеленської, Київської обласної адміністрації та МХП вдалося здійснити мрію родини Шевченків про затишний дім для їхньої родини, яка невдовзі ще зросте. Радий, що відповідальний бізнес Київщини відгукується і допомагає і з такими проєктами, і з підтримкою військових

– зазначив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Будівництво будинку для родини Шевченків підтримала Миронівська міська рада. Фінансово до проєкту долучився Благодійний фонд "МХП-Громаді". Стратегічний партнер БФ "МХП-Громаді" — міжнародна компанія МХП.

Люди, які під час повномасштабної війни дарують прихисток і сім'ю дітям, позбавлених батьківської опіки, – справжні герої. Такими для мене стали родина Шевченків з Миронівки, які виховують 6 дітей і незабаром планують забрати до себе ще 3. Для дітей потрібен дім - місце їхньої сили. Ми всі вже 10 років знаємо та усвідомлюємо цінність нашого спільного дому і боронимо його. Тому компанія МХП без сумнівів і коливань долучилася до цього масштабного проєкту та подарувала дітям і цій родині надійне місце сили й міцну опору

– наголошує Юрій Косюк, засновник та головний виконавчий директор компанії МХП.

За основу взято типовий проєкт будівництва дому для великої прийомної родини, які споруджують у межах проєкту "Адреса дитинства" Фундації Олени Зеленської.

Одні із тих, ким команда Фундації опікується від моменту створення, – це великі прийомні родини, де тато та мама виховують від 5 до 10 дітей-сиріт та позбавлених батьківської опіки. Саме для таких родин у 2023 році ми запустили проєкт "Адреса дитинства". Оскільки одна із найбільших їхніх потреб – це дім. Сьогодні Фундація вже збудувала перші 14 будинків, і ми продовжуємо розвивати цей проєкт, аби всі родини, які через війну втратили дім отримали нову "Адресу дитинства". Я особливо вдячна партнерам, які наразі масштабують ці зусилля. І сьогодні була дуже рада побачити практичний результат такої співпраці

– розповідає Ніна Горбачова, директорка Фундації Олени Зеленської.

Що було зроблено під час будівництва:  

- підготовка земельної ділянки та облаштування котловану з інженерними комунікаціями: газо-, тепло-, електро- водомереж та мережі інтернет;  

- зведення фундаменту, стін, укриття, перекриття та облаштування покрівлі; 

- оздоблювальні роботи; 

- укомплектування меблями, сантехнікою, кухонним обладнанням та інвентарем; 

- облаштування прибудинкової території та дитячого спортивного майданчика.

Площа нового будинку майже 500 кв. м., зокрема, житлова площа – 250 кв.м., 46,6 кв. м. – підземне захисне укриття. У будинку є 6 спалень, 1 кухня, 1 кімната загального користування. Будинок від початку проєктувався й споруджувався як інклюзивний. Тут немає порогів чи східців. З двору є заїзд для крісла колісного. Усі двері мають ширину 90 см – щоб могло проїхати крісло колісне. 

Для зручного пересування під час відкриття будинку велика родина Шевченків також отримала автомобіль.

Популярні

Новини по темі