52-rosiiskykh-deputativ-zaochno-zasudzheno-za-uchast-v-ahresii-v-ukraini

52 депутати рф заочно засуджено на 15 років за підтримку війни проти України - СБУ

 • 20705 переглядiв

Заочні терміни покарання отримали ще 52 депутати держдуми росії, які сприяли розв’язанню повномасштабної агресії проти України. Про це повідомили у пресслужбі СБУ, передає УНН.

Деталі 

Відомо, що 15 лютого 2022 року посадовці підтримали постанову про звернення до путіна з проханням визнати "незалежність" тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незаконні перевезення до окупованого Криму: гендиректору російської залізниці оголосили підозру

Разом з тим 22 лютого вони проголосували за ратифікацію "договору про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу" між кремлем і терористичними організаціями "л/днр".

Зрештою вище військово-політичне керівництво рф використало це рішення як формальну підставу для початку повномасштабного вторгнення в Україну.

На основі зібраних доказів суд визнав російських депутатів винними за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та призначив їм 15 років позбавлення волі заочно. Крім того, стосовно ще 23-х російських депутатів – обвинувальні акти скеровано до суду. Оскільки зловмисники перебувають на території країни-агресора, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності 

— резюмували у відомстві.

Доповнення

Розслідування проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській та Вінницькій областях за процесуального керівництва обласних прокуратур. Список заочно засуджених депутатів рф можна переглянути за посиланням

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ склала список партій та організацій рф, з якими заборонено співпрацю

Нагадаємо 

Голова СБУ Василь Малюк розповів, що Служба безпеки України розпочала розслідування практично 92 тисяч кримінальних справ, пов'язаних з повномасштабною агресією росії. 

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    По Україні без світла залишаються 427 населених пунктів

     • 20090 переглядiв