430-ditei-ukrainskykh-bizhentsiv-zabraly-za-kordonom

430 дітей українських біженців забрали за кордоном

 • 11831 переглядiв

Станом на кінець липня у біженців з України за кордоном забрали 430 дітей, найбільше в Німеччині та Польщі. Причини різні: від неприйнятної в Європі поведінки батьків до проблем зі здоров'ям, 65 дітей вже повернули.

Станом на кінець липня в українських біженців за кордоном забрали 430 дітей. Найбільше таких випадків сталось в Німеччині та Польщі. Про це повідомила Національна соціальна сервісна служба України, передає УНН із посиланням на Радіо Свобода.

Деталі 

За даними служби, з 65 із 430 дітей уже вдалося повернути. Інформацію про такі випадки служба отримує як від дипломатичних українських установ, так і від самих родичів.

За словами голови Національної соціальної сервісної служби Василя Луцика, дітей можуть забрати в батьків через те, що вони голосно лають дитину на вулиці або відправляють її саму до школи, коли їй ще немає 10 років. Це не є порушенням в Україні, але заборонено в багатьох країнах Європи.

Бувають також об’єктивні причини, коли є проблеми зі здоров’ям у батьків, тобто, в тому числі психічні розлади, тоді, звичайно, з метою забезпечення безпеки дітей їх вилучають, поміщають у місцеві сімейні форми чи інші заклади, які є в конкретній країні. А наше завдання – знайти тих родичів або законних представників, які готові поїхати, забрати дитину і в подальшому опікуватися

– заявив Василь Луцик.

Серед країн, де такі ситуації трапляються найчастіше, – Німеччина (122 дитини), Польща (39 дітей), Норвегія й Іспанія (по 20 дітей).

Лубінець про літній табір в Іспанії, який організували шахраї: ситуація все ще не розв’язана01.08.24, 20:40

Популярні

Новини по темі

430 дітей українських біженців забрали за кордоном

 • 11831 переглядiв

В Україну повернули тіла 250 загиблих захисників

 • 25068 переглядiв

Жнива-2024: аграрії зібрали понад 28,5 млн тонн нового врожаю

 • 16918 переглядiв