30-lystopada-mizhnarodnyi-den-seksu-vsesvitnii-den-domashnikh-tvaryn

30 листопада: Міжнародний день сексу, Всесвітній день домашніх тварин

 • 29118 переглядiв

Міжнародний день сексу, який з 2007 року неофіційно відзначається щорічно 30 листопада, пропагує користь регулярного сексу для здоров'я. Одночасно відзначаються Всесвітній день домашніх тварин і Міжнародний день захисту інформації, в яких підкреслюються права тварин і кібербезпека.

Сьогодні, 30 листопада, відзначається Міжнародний день сексу. Подію започаткували користувачі інтернету у 2007 році, пише УНН.

Столицею святкування Міжнародного дня сексу обрали Амстердам. Подія хоч і є неофіційною, але все одно входить до міжнародного календаря ЮНЕСКО.

Мета сьогоднішнього свята – поширення теми сексу та сексуальності, нагадування, що регулярний якісний секс покращує здоров’я та подовжує життя людини, бо має позитивний вплив на імунну й серцево-судинну системи, на психологічний стан в цілому, допомагає зменшити вагу, тощо.

Як відзначати цей день і до яких публічних заходів долучатися, кожен для себе вирішує сам. 

З 1931 року 30 листопада відзначається Всесвітній день домашніх тварин. Подія була започаткована конгресі зоозахисників у Римі.

Згодом девізом свята обрали фразу Антуана Сент-Екзюпері :ми несемо відповідальність за тих, кого приручили".

У листопаді 1988 року світ дізнався про найвідомішого на той момент комп’ютерного хробака, який створив програміст Роберт Моріс. Шкідлива програма заразила велику кількість комп’ютерів, що були під’єднані до інтернету.

Саме тоді гостро постало питання інформаційної безпеки. Аби звернути увагу на цю проблему Американська асоціація комп’ютерного обладнання оголосила 30 листопада Міжнародним днем захисту інформації.

Також сьогодні відбуваються заходи з нагоди Дня пам’яті всіх жертв хімічної війни.

Подія була заснована у грудні 2015 року на 20-й сесії Конференції країн-учасниць Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення та застосування хімічної зброї та про її знищення.

За церковним календарем 30 листопада День пам’яті Андрія Первозванного.

Андрій, як і його брат апостол Петро, був рибалкою. Спершу був учнем Іоанна Хрестителя, а згодом став одним з перших учнів Ісуса Христа, за що його і назвали Первозванним.

За переказом, після розп’яття та Воскресіння Христа Андрій Первозванний пішов проповідувати у землі Східної Європи. Вважається, що побував на території сучасної України.

Після цього попрямував до Греції, де його схопили та розп’яли язичники. Мощі апостола спершу знаходилися у Константинополі, а згодом їх перенесли до Італії.

Іменини сьогодні святкують Андрій, Григорій, Іван.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    На Хмельниччині працювала ППО

     • 31164 переглядiв

    У Казахстані через пожежу в хостелі загинули 13 людей

     • 29456 переглядiв

    На Вінниччині вибухи, працює ППО

     • 31233 переглядiв

    Швидка ходьба захищає від діабету другого типу – дослідження

     • 30835 переглядiв

    Боррель пояснив присутність Лаврова на саміті ОБСЄ

     • 42294 переглядiв