ukenru
30-chervnya-sogodni-vidznachayut-vsesvitniy-den-sotsialnikh-merezh

30 червня: сьогодні відзначають Всесвітній день соціальних мереж

 • 42334 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Сьогодні у світі відзначають Всесвітній день соціальних мереж та Міжнародний день астероїда, а віряни вшановують пам'ять мучеників Мануїла, Савела та Ісмаїла. Про ці та інші свята пише УНН.

Свята

Всесвітній День соціальних мереж був запущений популярним веб-сайтом Mashable у 2010 році і відзначається щорічно 30 червня шанувальниками соціальних медіа.

Завдяки соціальним мережам друзі та родини можуть спілкуватися в будь-який момент, а у маркетологів є можливість зв'язатися з споживачами абсолютно по-новому. Фактично, люди використовують соціальні мережі в середньому по 144 хвилини кожен день. Всесвітній день соціальних мереж який, з плином часу впливає на суспільство все більше, народився 30 червня, і з тих пір його популярність продовжує зростати.

Зокрема, сьогодні, 30 червня, щорічно відзначається Міжнародний день астероїда (починаючи з 2017 року). Свято було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН на засіданні 6 грудня 2016 року. Рішення було ухвалено за пропозицією Асоціації дослідників космосу, яку підтримав Комітет ООН з використання космічного простору в мирних цілях.

Таким чином ООН розраховує привернути увагу широких верств населення до небезпеки падіння астероїда на Землю.

30 червня обрано як річницю Тунгуського феномена над Сибіром, який стався 30 червня 1908 року.

Релігійні свята

Сьогодні віряни шанують пам'ять святих мучеників Мануїла, Савела та Ісмаїла, які були рідними братами й походили із знатного роду. У їхній родині вживалося перське невір'я та благочестиве християнство. Батько тримався язичництва, а мати плекала віру в Єдиного Бога Іісуса Христа. І сини з материнським молоком увібрали в себе любов до Творця неба і землі, сподівання на Його милість і терпіння у пізнанні істин Господніх.

У народі день назвали Мануїл Сонцестій. В цей день сонце довго стоїть у зеніті, тому кажуть, що рослини 30 червня дуже швидко ростуть.

У середу, 30 червня, іменини відзначають власники таких імен: Емілія, Ізмаїл, Максим, Мануїл, Пелагея, Савелій.

Українські Національні Новини

УНН Lite