21-lystopada-vsesvitnii-den-telebachennia-den-bez-muzyky

21 листопада: Всесвітній день телебачення, День без музики

 • 7944 переглядiв

Сьогодні, 21 листопада, Організація Об'єднаних Націй відзначає Всесвітній день телебачення. Подія була започаткована на честь Всесвітнього телевізійного форуму, який відбувся 21-22 листопада 1996 року.

Сьогодні, 21 листопада, за ініціативи Організації Об’єднаних Націй відзначається Всесвітній день телебачення, пише УНН.

Подія започаткована на честь Всесвітнього телевізійного форуму, який відбувся 21-22 листопада 1996 року.

В цей день ООН закликає держави та телекомпанії обмінюватися телепередачами, які присвячені проблемам миру, соціального й економічного розвитку, безпеки та популяризації культури. І в жодному випадку не розповсюджувати антигуманні й нетерпимі матеріали.

З 2005 року у багатьох країнах світу відбуваються різноманітні заходи з нагоди Дня без музики. Засновником виступив музикант Білл Драммонд.

Мета події звернути увагу на здешевлення музики та її бездумне використання в сучасному суспільстві.

На думку Драммонда сучасне сприйняття музики змінилося, зробивши її всюдисущою, а іноді навіть такою, що не сприймається як музика. Тож, сьогодні чудова нагода кожній людині подумати, яку музику варто слухати, а якої уникати.

Також сьогодні можна відзначити Всесвітній день рибальства. Подія започаткована з метою пропаганди раціонального риболовного промислу та необхідності збереження та примноження запасів риби у різноманітних водоймах.

Ще 21 листопада відбуваються заходи присвячені Європейському дню обізнаності про муковісцидоз – рікісне генетичне захворювання, яке вражає легені, підшлункову залозу та інші органи. Воно впливає на клітини, які виробляють слиз, піт і травні соки, в результаті чого ці рідини стають густими і липкими. Це може призвести до закупорки, інфекцій та пошкоджень в уражених органах, особливо в легенях.

За статистикою, в Європі одна дитина на 3000 тисячі може народитися з муковісцидозом.

У світі близько 70 тисяч людей страждають на цю хворобу.

За новоюліанським церковним календарем сьогодні відзначається Введення до храму Пресвятої Богородиці (Третя Пречиста).

За переказом подружжя Іоакіма та Ганни сильно страждали через те, що у них не було дітей, а люди їх зневажали за бездітність. Дійшло до того, що одного разу Іоакіму навіть заборонили зробити жертвоприношення.

Засмучений Іоакім пішов до пустелі, де постійно молився і дав обітницю віддати майбутню дитину служити Господу. Йому та Анні явився архангел Гавриїл, який сповістив, що у них народиться донька, і наказав назвати її Марією.

Коли Марії виповнилося три роки її відали на виховання до Єрусалимського храму. Там вона зустріла батька Іоанна Хрестителя Захарія.

У Єрусалимському храмі Марія прожила до 14 років. Згодом завдяки знаменню у вигляді посоху, що розцвів Марії за чоловіка був обраний вдівець Йосип Обручник.

За юліанським календарем сьогодні Собор Архистратига Михаїла – глави Божого воїнства ангелів та архангелів.

У християнській традиції вважається, що Архистратиг Михаїл повалив з небес бунтівного грішного янгола Люцифера, і той став дияволом.

Свято Собору Архистратига Михаїла було встановлене у  ІV столітті на Лаодикійському соборі.

Іменини 21 листопада святкують Марія, Михайло, Олександр.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Умєров і Остін зустрінуться у вівторок у Пентагоні

     • 41379 переглядiв

    Окупанти просунулися на Донеччині – Deep State

     • 51005 переглядiв

    У Греції дозволили шестиденний робочий тиждень

     • 58475 переглядiв

    Новини по темі

    21 листопада: Всесвітній день телебачення, День без музики

     • 7944 переглядiв

    У Києві на ринку спалахнула масштабна пожежа

     • 5135 переглядiв