ukenru
14-til-znaideno-pislia-napadu-na-peredmistia-stolytsi-haiti-de-tretii-tyzhden-ne-vhamovuietsia-bandytske-nasyllia

14 тіл знайдено після нападу на передмістя столиці Гаїті, де третій тиждень не вгамовується бандитське насилля

 • 22802 переглядiв

Щонайменше 14 людей були вбиті в заможному передмісті столиці Гаїті після тижнів бандитських розборок, що вже призвели до відставки прем'єр-міністра.

Чотирнадцять тіл були знайдені в столиці Гаїті Порт-о-Пренс після кількох тижнів бандитського насильства, що призвело до відставки прем'єр-міністра. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Деталі

Місцеві жителі повідомиляють, що вони не знають обставин загибелі людей, але сказали, що райони Лабуле і Томассен у заможному передмісті Петіон-Віль з самого ранку зазнали нападу озброєних злочинців. Свідки розповіли, що члени банд напали на банк, заправку і житлові будинки в цьому районі.

Вони приїхали в балаклавах на своїх автомобілях, на мотоциклах, на власній машині швидкої допомоги, а потім влаштували масове вбивство населення Петіон-Вілля

- розповів місцевий житель Вінсент Жан Робер.

У понеділок ледь уникнув нападу на свій будинок один з місцевих судей.

Нагадаємо

Гаїті вже три тижні охоплене бандитським повстанням добре озброєних угрупувань, які заявляють, що хочуть скинути прем'єр-міністра Аріеля Генрі.

Минулого тижня Генрі погодився піти у відставку, щоб дозволити сформувати тимчасовий уряд, під тиском сусідніх країн Карибського басейну, у тому числі Сполучених Штатів.

Ситуація залишається складною. Кілька країн, включаючи США і країни-члени Європейського Союзу, евакуювали дипломатичний персонал з Гаїті у зв'язку з кризою.

На Гаїті сталася масова втеча ув'язнених із в'язниці: загинули 10 людей04.03.24, 02:33 • [views_0]

Анастасія Рябоконь

Новини Світу